Кунева щедра: Кабинетът се справи със снега

7531
Кунева щедра: Кабинетът се справи със снега
Снимка: БГНЕС

Действително обстановката беше изключително тежка. Много тежък сняг, прекъсната електропреносна мрежа, говорим за над 40 прекъснати електропровода. Падналите дървета изключително затрудниха снегопочистването. Това каза от парламентарната трибуна вицепремиерът Меглена Кунева.

„Веднага имахме свикване на Националния кризисен щаб. Дирекциите на МОСВ, МВР разпоредиха да се информират областните управители и кметове за предстоящата обстановка. Ще можем да сравним какво е било в генералния план, местния и да можем да отчетем дали действително са направени както трябва и сме изпълнили точка по точка. Задвижването на кризисния щаб стана още на шести март (петък)”, подчерта Кунева.

Червен код за сняг изправя на нокти Южна България утре

Червен код е обявен за 7 март в 3 области на Южна България. За втори ден НИМХ обявява червен код поради интензивни снеговалежи и буре...

Вицепремиерът обърна внимание на активната роля на Веселин Вучков. Въпреки че той бил в оставка, той направил някои публични изявления и подобрил координацията на МВР. В една ситуацията на оставката, не е имало проблем в работата на министерството на вътрешните работи, предаде агенция "Фокус".

Моята политическа оценка е, че правителството се справи с координацията при снеговалежа, каза още Кунева. Тя подчерта, че координацията е била наистина добра.

Още преди да завали снегът на шести март, структурите са били готови. „Бяха въведени и плановете в регионалните дирекции. Свързах се с някои от моите колеги и ако беше станало по-тежко, имахме готовност да поискаме помощ от съседните страни”, поясни вицепремиерът и допълни, че предимство се е давало на лицата с медицинско обгрижване.

За дейността на армията тя отчете, че още от 7 март са помагали за доставка на храни в засегнатите райони, правили са се обследвания и с хеликоптери. Кунева благодари специално и на Българския червен кръст.

Сняг затрупа Европа

Силни снеговалежи предизвикаха хаос в цяла Европа, предаде БГНЕС. Снежна буря остави близо 100 000 британци без ток. В Германия тиров...

„Трябва да си кажем какво научихме от тази кризисна ситуация и благодарение на взетите мерки и изпълнени планове да видим как следващия път да се справим по-добре”, коментира тя.

„Понеже се прехвърли и към следващите трудни моменти, които ни очакват, вчера в МС приехме мерки за евентуални спешни стъпки за топенето на снеговете”, каза още Меглена Кунева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com