Къмпингуването - първо създай условия, после забранявай

2954
Къмпингуването - първо създай условия, после забранявай
Снимка: iStock/Guliver

Преди да бъде забранено, създаваш условия да има алтернатива. Това е заключението, което всеки нормален човек си вади, когато поразгледа ситуацията например в Дания.

Оказа се, че в скандинавската държава има две зони на къмпингуване. Първите зони обхващат цели територии, като там има къмпинги с „по-цивилизационни” условия. Вторите са буквално малки места, където просто можеш да разпънеш палатка. Местата са толкова много, че покриват кажи-речи цялата територия на Дания. На сайта на датското екоминистерство има и образователен клип, в който се показва как трябва да се отнасяш към природата и как да къмпингуваш. В Шотландия положението е подобно, като изричното условие за диво къмпингуване е

Любителите на къмпинга с нови протести, въпреки обещанието на Борисов

Въпреки обещанието на премиера Бойко Борисов, че чрез ГЕРБ няма да допусне да бъде приета забраната за къмпингуване, противници на идея...

Проучване на bTV пък показва, че във Франция има над 10 000 къмпинга. Забрана на дивото къмпингуване има в Германия, но и там е пълно с места, където срещу минимално заплащане можеш да къмпингуваш.

Не е редно от Корал Община Царево да изнесе през тази година 150 тона боклук. Това е все едно Волен Сидеров да чете новини на турски език по БНТ, заяви шоуменът Андрей Арнаудов. Веднага последва отговор от страна на Васил Гюров, че на Корал ходят хората на квартири в Царево. При примери в цяла Европа какво стана в Испания с хотелите? Един хотел на плажа повече пречи от една палатка, каза Гюров. Сбъркани са ни приоритетите – по-важно е, че няма работа в България, няма деца, всички идват в София или емигрират, смята Арнаудов.

Кметовете и общините са тези, които се грижат за боклуците. След като плажовете са на концесия, администрацията трябва да се грижи, заяви Гюров, без да уточни, че концесиите на плажове не се дават от общините, за разлика от разрешителните за строеж на хотели. Той беше категоричен, че има една група хора, които обичат морето и една група хора, които обичат приходите от морето.

Същевременно спалеолози обясниха, че глоба срещу дивото къмпингуване ще навреди на работата им. Те изразиха съмнения, че въобще закон с глоба ще може да се прилага ефективно. Трябва да има регулация, смятат те. Протестите на природозащитниците ще продължат, докато няма сигурно решение.

Борисов официално разпореди отмяната на забраната за къмпингуване

По разпореждане на министър-председателя и председател на ГЕРБ Бойко Борисов депутати от партията ще внесат в парламента предложение ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com