Ленинска награда, празен ден, дундуркан от сорошисти Гошо: "Видни" българи говорят за Георги Господинов

4650
Ленинска награда, празен ден, дундуркан от сорошисти Гошо: "Видни" българи говорят за Георги Господинов
Снимка: Getty Images

Наградата "Букър" за романа "Времеубежище" от Георги Господинов в превод на английски език от Анджела Родел е едно от най-големите постижения за българската литература и култура в съвременната ни история. Обявяването на страхотната новина минути преди 24 май, предивзика огромна вълна от щастие, радост и гордост на огромна част от българите у нас и зад граница. Оказа се обаче, че все пак има и недоволни хора и такива, за които наградата "Букър" няма никакъв престиж и дори е обидно да се възхвалява чак толкова. Сред видните подигравчии по адрес на Георги Господинов се наредиха Волен Сидеров, Максим Генчев и Явор Дачков.

"Всички по антибългарските телевизии кършат китки и ахкат колко сме горди, че някаква британска награда за , забележете РОМАН НА АНГЛИЙСКИ, е връчена на дундуркания от сорошистите от години Гошо. И той приема наградата на английски език на връх 24 май- денят на българския език. Нима не можеше да си произнесе словото на български и да подчертае кой е най-старият и автентичен език в Европа? Не, той се извини накрая, че ще каже едно изречение на български.", написа Волен Сидеров, силно подразнен от това, че на 24 май българите се радват за постижението на Георги Господинов.

"Нима не знаем, че нобеловите награди, оскарите за журналистика и такива като Букър отдавна са политкоректни морковчета за послушни псевдоинтелектуалци. Ако Христо Грозев, който взе Оскар, е разследващ журналист, аз съм космонавт. Ако Господинов е най-добрият български съвременен писател, ставам за втори път космонавт - като Александър Александров.", допълва Сидеров злостния си коментар.

24 май – ден на Гошо Господинов, долу Кирил и Методий! В деня на българската писменост, кметът на София, президентът и...

Posted by Volen Siderov on Wednesday, May 24, 2023

Режисьорът Максим Генчев също реши да се възползва от изключителността на темата и да изкаже компетентното си мнение: "Празникът на "БУКВИТЕ" се изопачи в празен ден на Георги Господинов" написа режисьорът. "Нивото на Гошо Времеубежището е : "кораба "Радецки" акостира на езерото "Ариана!" убеден съм, че Анг награда е присъдена на преводачката А. Родел. Тя е "родила" нещо наградообразно от това постно автоинтервю на Гошето от Ариана:)!" се казва в друга публикация от Максим Генчев, която се разпространява под формата на скрийншот от профила на режисьора. В момента тази публикация не може да бъде открита на нито един от неговите профили във Facebook, така че най-вероятно е била премахната или става дума за фотошоп, който обаче е изключително убедителен, особено ако говорим за правопис.

Крясъци, подскоци и сълзи от щастие: Актьори празнуват "Букър"-а на Георги Господинов (ВИДЕО)

Новината, че българският роман "Времеубежище" на брилянтния Георги Господинов печели "Букър" прозуча като мощен камбанен звън минути пр...

Празникът на “БУКВИТЕ” се изопачи в празен ден за Георги Господинов!

Posted by Максим Генчев on Wednesday, May 24, 2023

Журналистът Явор Дачков също изсипа жлъч в посока на Георги Господинов: "Букър е Оскар, Нобел и всичко останало, което в миналото имаше престиж, но вече няма абсолютно никакъв престиж. Това е инструмент за идеологически натиск и пропаганда. Точно както бяха ленинските награди - идеологическа уморена изпортеност, която търси себеподобни, но не и талантливи", написа Дачков, но след това премахна от профила си публикацията. Причините за това негово действие не са ясни. Публикацията вече е цитирана и от други медии и може да бъде открита, чрез просто търсене в Google, така че следите остават. "Строго погледнато Георги Господинов е най-успешния български писател за всички времена. Няма друг с такова международно признание. Нищо, че нито един не става за такова, но това е друга тема. И тук стигаме до наградата Букър и политическата коректност. Това е директен комунизъм, такъв какъвто го помня от края на 80- е. Кухо и себенаграждаващо се. Гледам, че Георги Господинов трепери над вески чувствителен пост за Украйна и джендърството." се казва още в изчезнала публикация.

ОЩЕ: Политици честитят 24 май и се радват за Георги Господинов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Коментар №3 на седмицата: А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Коментар №2 на седмицата: След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Коментар №1 на седмицата: Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

Атлантическият съвет на България разкритикува освобождаването на Вяра Тодева

Военните ни обезвредиха боеприпас, открит в София

Кой има имен ден днес, 27 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com