Лидл България с четири награди от престижни конкурси

1921
Лидл България с  четири награди от престижни конкурси
Снимка: Лидл

Лидл България е най-зелената компания в категория „Хранителна индустрия, сектор „Услуги, търговия“ в XII издание на годишния конкурс „Най-зелените компании на България“ на B2B Media. Веригата бе отличена и в категория „Устойчиви политики“.

Високата оценка на журито е в резултат на целенасочените усилия на Лидл България, свързани с устойчивото развитие. Разбирането на компанията за отговорност е важна част от нейния бизнес модел. Още от своето стъпване на пазара Lidl прилага редица мерки за подобряване на енергийната ефективност, съхранение на ресурсите и опазване на биоразнообразието, намаляване употребата на пластмаса, намаляване на хранителните отпадъци и др.

На 13 май стартира инициатива „Ти и Lidl за по-добър живот“ за 2022 г.

Лидл България стартира петото издание на инициатива – „Ти и Lidl за по-добър живот“. В периода от 13 май до 10 юни ко...

През 2021 г. веригата обяви и своята амбициозна климатична стратегия, като на локално ниво има за цел да намали оперативните си въглеродни емисии с 95% до 2030 г., в сравнение с 2019 г. За да постигне това, Лидл България прилага конкретни мерки, основани на методологията на инициативата Science Based Targets – глобален стандарт за корпоративни действия в областта на нисковъглеродната икономика.

Освен на оперативно ниво, Лидл България работи активно за насърчаване на устойчиво поведение и сред потребителите. Един от примерите за това е информационната кампания „Рециклирането има смисъл“, която беше отличена на годишните награди на БАПРА Bright Awards’22 в категорията „Корпоративна социална отговорност“. Кампанията беше насочена към популяризиране на рециклирането и намаляване на употребата на пластмаса в ежедневието.

Отговорното поведение на Лидл България в грижата към служителите също бе високо оценено в  още една от категориите на конкурса – „Вътрешни комуникации“. Престижното първо място в нея зае кампанията „Ние сме Lidl”, насочена към ценностите, които обединяват хората в Lidl, отличават ги като екип и са важна причина за успеха на веригата.

 

Три вида обучения дават силен старт на стажантите в Lidl

Три различни обучения дават силен старт на стажантите в Lidl – управление на проекти, презентационни умения и най-новото – ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com