Майката на сестрите Белнейски: В убийството са замесени двама депутати!

24614
Майката на сестрите Белнейски: В убийството са замесени двама депутати!

В интервю за в. "България днес" майката на убитите сестри Росица и Христина Белнейски - Фани, заяви, че очаква от съда да чуе ново име на втори участник в жестокото убийство, предаде КРОСС.

"Може Върховният касационен съд да не върне цялото дело, може да върне само част от него. Дори това ще е една малка победа за мен, защото има много неща, които не се коментират и не се казват в обществото. В тази държава стават неразбории. Възможно е някои хора да знаят цялата истина за смъртта на децата ми и съзнателно да мълчат. Най-вероятно никога няма да разберем защо си държат устите затворени", казва Фани Белнейска.

"И в България, и извън България се коментира, че в това дело има замесени влиятелни хора - политици. Дали е заради това, че случаят е безпрецедентен и се вълнува цялото общество, или затова, че някой използва човешкото нещастие, за да напада едно или друго правителство или полицията - не мога да разбера, но на никого не прави чест да се политизира родителската мъка. Аз и съпругът ми чакаме правосъдие за убийците на двете ни дъщери, които не успяха да отидат на абитуриентски бал, не успяхме да ги видим булки. Отнеха ни най-ценните мигове от живота им и хората, които направиха това, трябва да си платят! И на мен са ми казвали в прав текст имена, но хората, които ги изричат, никога не искат да бъдат цитирани. Неведнъж ставаше въпрос за политически личности, чиито имена не искам да споменавам. Става въпрос за двама души, които в момента са депутати. Засега има само твърдения, няма доказателства. Ако можех да докажа думите си, щях да назова имената", казва почернената жена.

Фани Белнейка споделя, че се страхува за живота и на дъщеря си Мария. "Нормално е да ме е страх. Човек вече не знае кой какво мисли, независимо какво говори. Не оставям Мими сама за една минута, пред очите ми е постоянно", казва жената.

Припомняме, че за убийството на сестрите Белнейски на доживотен затвор беше осъден Лазар Колев. В момента се води разследване срещу втори неизвестен заподозрян, за когото има изолиран ДНК материал от тялото на Христина.

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com