Малцина пловдивчани присъстваха на поклонението пред паметника на Васил Левски

32310
 Малцина пловдивчани присъстваха на поклонението пред паметника на Васил Левски

Малцина пловдивчани присъстваха на поклонението пред бюст-паметника на Васил Левски, организирано по повод на 177-та годишнина от рождението на Апостола.

По традиция на церемонията обаче масово присъстваха представители на местната и на държавната власт и на политическите партии. Апостолът на свободата - най-светлата личност в българската история, превърнал се в икона за всички нас, заслужил е единственост от един народ - неговата безрезервна любов. Това каза в словото си за Васил Левски художникът Жорж Трак, който в един момент го обърка с Ленин.

Предложение: Етичен кодекс за депутатите, базиран на заветите на Левски

Бизнесменът Васил Василев предлага нов етичен кодекс за българските депутати на базата на заветите на Левски. Василев е човекът, откупи...

Трак посочи, че Левски е икона на българския народ за вечни времена и по думите му това е защото "иконите са еквивалент за святост, идеал, спрямо които всички трябва да съизмерваме мечтите си".

Жорж Трак добави, че във всяко училище в страната, а те са над 200, които носят името на Васил Левски, трябва да присъства образът на Апостола под формата на паметник. Годишнината от рождението на Васил Левски бе отбелязана с военни почести от представителен блок на Пловдивския гарнизон и военен духов оркестър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com