Манолова: Най-трудната ми битка е с "Топлофикация"

798
Манолова: Най-трудната ми битка е с "Топлофикация"
Снимка: БГНЕС

Във връзка с кампанията на Мая Манолова срещу "Топлофикация", тя заяви: „Това е най-трудната ми битка. Много сериозни интереси, зависимости, пари. Упражних всичките си правомощия".

"Не съм се отказала, тази битка - ще я водя до край. Ще започна с нова сила от новия отоплителен сезон, ще се обърна към СОС. Ще настоявам СОС, който е собственик на столичната "Топлофикация" да наложи правила, които да не защитават само монополиста, а и столичани", коментира тя.

Манолова дава промени в Изборния кодекс на Конституционния съд

Омбудсманът Мая Манолова изпрати днес жалба в Конституционния съд /КС/ за въведените рестриктивни санкции в Изборния кодекс, отнасящи с...

"Ще предложим текстове, които да забранят на "Топлофикация" да рекетира столичани. Ще поискам среща и с евродепутатите от всички светове", обясни омбудсмана. Манолова допълни, че ако не успее да се справи с помощта на българските институции ще поиска подкрепа от ЕК.

По време на пресконференцията тя припомни, че е започнала да прилага правото на косвена законодателна инициатива, на което има право само омбудсманът.

„Изготвих предложения по бюджета на НЗОК, Закона за здравното осигуряване, Закона за равнопоставеност между половете и др. Участвам активно в работата на парламентарните комисии, както и на КЕВР. Изготвих 3 специални доклада - състояние на затвори и психиатрии, Топлофикация и детските интернати", коментира Манолова.

"Успешно, заедно с граждански организации реализирахме важни национални кампании и инициативи. "Великден за баба и дядо" - събрахме над 1 млн. лв., за да подкрепим пенсионерите. Със следващата кампания "Великден за всеки" надградихме тази с кампанията за отпадане на ДДС за дарените храните. Това ще направи дарителството ежедневна дейност", допълни Манолова.

Засега Манолова няма да се кандидатира за президент

Омбудсманът Мая Манолова каза, че за момента няма да се кандидатира за президент. Тя обясни, че е помолила ръководството на Движение &b...

"Започнах и реализирах кампания срещу частното правосъдие, срещу злоупотребите на частните арбитражни съдилища. Внесох предложения за промени в три закона", обясни омбудсманът.

Манолова припомни и започналата наскоро кампания за намаляване на екотаксите. "Това са далавери за 60 млн.лв.", пояси тя.

"Поех ангажимент да работя с гражданските организации. Партнираме с над 100 браншови организации в защита на потребителите, деца и др. Тези, които протестираха срещу избирането ми за омбудсман преди 1 година, сега са ми партньори", каза още Мая Манолова.

Омбудманът припомни и обещанието си, че няма да злоупотребява с правомощието си да сезира КС, като уточни, че го е сезирала само 3 пъти, пише „Фокус“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 6 май 2024 година (понеделник)

Най-важните новини за деня: 5 май, 2024 година

Седмична прогноза за времето за 6-12 май 2024 г. (ГРАФИКА)

Катастрофа затвори временно Прохода на Републиката навръх Великден

Румен Радев пожела на Великден духовно пробуждане и единение на целия народ

Кой има имен ден днес, 5 май, 2024 г. Честито!

Най-важните новини за деня: 4 май, 2024 година

Прогноза за времето - 5 май 2024 г. (неделя)

Жълт код за валежи в осем области

Румен Радев ще участва в тържествения водосвет на бойните знамена

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com