Миков иска денонощна работа заради наводненията, очакваме край на дъжда през май

13460
Миков иска денонощна работа заради наводненията, очакваме край на дъжда през май
Снимка: БГНЕС

Смятам, че държавните служители имат съзнанието да работят в събота и в неделя, за да може хората да усетят, че държавата присъства, когато има трудни и тежки ситуации за тях. Това каза председателят на Народното събрание Михаил Миков пред журналисти във Видин преди среща с учители и ученици от Гимназията с преподаване на чужди езици в града, съобщиха от НС.

Миков коментира ситуацията с наводненията в Северозападна България. Той е призовал всички служби, които имат някаква ангажираност, да отидат на терена, защото има проблеми с пътищата, електричеството, качеството на водата.

Същевременно от НИМХ прогнозираха, че в началото на май се очаква валежите да спрат и температурите да се повишат.

В началото на май след около седмица метеоролозите очакват да има повече слънчеви часове, валежите да са на по-малко места и за по-кратко. Дори и тогава обаче на места ще има следобед купесто – дъждовна облачност с краткотрайни валежи. Но все пак надеждите за повече слънчеви часове са за началото на май. Ако сега температурите са между 15 и 20 градуса, то в първите дни на май те се очаква да се повишат до около 20-25 градуса. Така и през май ще има дни с високи температури, но все още е рано да се каже кога ще бъдат те.

Микроязовирите и реките в Смолян не представляват опасност към момента

След падналите обилни валежи и предстоящите по прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология такива, Община Смолян изв...

За съжаление обаче и през следващите дни по – често ще вали. За последните шест часа от 9 до 15 часа най-много е валяло в Кнежа и Плевен. Там са паднали 7 литра на кв. м. Малко по-малко 6 литра на квадратен метър е валяло в Кърджали и на Рожен. На много места в страната има валежи, но има места, където днес изобщо не е валяло. Така например е било в Шумен, Силистра, Калиакра, Шабла, Добрич. Кюстендил, Стара Загора, Ахтопол. През нощта почти навсякъде валежите ще спрат. И утре над по-голямата част от страната няма да вали. С чадъра не бива да се разделят единствено в югозападната част на страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество