Милионка и Търпелин сред най-интересните имена у нас

74479
Милионка и Търпелин сред най-интересните имена у нас
Снимка: Thinkstock

Сред по-нетрадиционните имена, дадени в Община Пазарджик, се открояват Рай, Иоана, Дивна, Лимона, Бужемаа, Хира, Суя, Нурбанур, Рабийе.

Към нестандартните имена са мъжките Сребър, Лиле, Търпелин, Крушо, Молчо, Баю, Хитко и Русомир и женските Долина, Ягодина, Ябълка, Трияда, Колина, Геройка, Мола, Милионка, Лодка, Медиана, Готиера, Хубавинка, Принцеса, Царина, Графиня, Роздиянка и Кукона.

Сливен отбеляза официалния празник на родилната помощ

Официалният празник на родилната помощ Бабинден отбелязаха днес в МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен, съобщи Агенция Фокус. ...

По-нестандартен елемент се наблюдава при имената на деца, родени в чужбина, като например липсата на окончание за женски род в собствените, бащините и фамилните имена. Например имената Алекс, Никол се срещат, както в мъжки, така и в женски род.

В пресъставените актове за раждане от чужбина все още се срещат и многосъставните имена /две или три собствени имена като Кевин Ноа, Ерик Томазо, София-Мари, Инеса Грейс, Евелин-Анемоне, Нора Лия, Амира Лана, Киара Ели Лора и др.

При малцинствените групи също се наблюдава развитие, тъй като те не са капсулирани в тесен кръг. Голяма част от тях се насочват към чисто българските имена, почти не се срещат умалителни имена, например вместо Данчо се среща Йордан. Наблюдават се и турско-арабски имена, като за децата от мъжки пол са популярни Фуркан, Юмер и Кязим, а за момичетата Мелек, Инджи, Зейр и Тюркян.

„Общият брой на съобщенията за раждане за град Пазарджик за 2013 година е 1664 като броят на новородените момчета е по-голям в сравнение с броя на новородените момичета. В кметствата на Община Пазарджик за 2013 година са родени 2 деца”. Това каза за Радио „Фокус” – Пазарджик Желязка Дянкова, експерт в ГРАО-Пазарджик.

Отбелязват Бабинден в пловдиските родилни отделения

Отбелязват Деня на родилната помощ в пловдивските родилни отделения, съобщи Агенция Фокус. По повод празника, Клиниката по акушерство ...

Името на новороденото може да се промени след постановено съдебно решение или след извършване на припознаване по желание на родителите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com