X
 
 
 

Московски насочи проблема с купуването на шофьорски книжки към автошколите

834 2
photo of Московски насочи проблема с купуването на шофьорски книжки към автошколите
Снимка: БГНЕС

Още по темата

"Във всички контролни органи съществува риск от корупция. Всичко чух от автошколите като упреци към държавата, колко от тях са подали сигнал, че поне един от техните школници е рисков? Няма нито един, нула!" Това заявиминистърът на транспорта Ивайло Московски.

Според него начинът, по който се провеждат изпитите в момента, на практика пресича всякакви варианти за преписване. Министърът допълни пред bTV, че е възможно държавата да започне да купува автомобили, с които се да се провеждат изпитите по кормуване: "Никой не може да види какво се случва на педалите на изпитващия отдясно на кандидата, никой не може да следи как е фиксирана камерата в колата."

Само един остана в ареста от акцията в ДАИ

По думите му битката е комплексна и изисква сериозен ангажимент от няколко държавни институции: "Имаме задължение да поправим неща в системата, но зависи от манталитета на самите хора."

Московски коментира и, че премахването на предупредителните табели за наличието на камери по пътищата ще даде добър резултат: "Тези табели нямат никаква превантивна стойност. По-добре да не знаем къде има камери, за да можем респективно през цялото си пътуване да бъдем нащрек."

Предстои и Законът за пътищата да бъде разделен на три отделни закона: един, който да отговаря за пътните знаци и маркировката, втори, касаещ подготовката, квалификацията и категорията на водачите и трети, който да е за техническата част на превозните средства, допълни още той.

Московски потвърди, че БДЖ ще получи помощ от държавата в размер на 224 млн. лв. По този начин ще може да продължи стратегията по оздравяване на железниците. "Вероятно формата ще бъде безлихвен заем от държавния бюджет, тези пари ще трябва да бъдат възстановени в някакъв момент."

Относно концесията на летище "София" министърът заяви, че "концесията е полезна за държавата". По думите му именно благодарение на концесии летищата във Варна и Бургас в момента изглеждат по съвсем различен начин.

"Ако имаме некоректно поведение на концесионери, концесиите се прекратяват за броени дни. Държавният интерес е максимално защитен", допълни още той.

Експерт: Главният секретар на ДАИ първо да вземе шофьорска книжка, после да говори

Московски беше категоричен и, че в отпадането на роуминга няма „дребен шрифт” и скрити условия.

Редактор:

Етикети:

2 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 1 Анонимен преди 6 дена Профил на трол?
    Придобиването на шофьорска книжка е като придобиването на всяко значимо знание и легитимирането му с диплома. В случая и с повишена обществена значимост (да речем като при лекарите и юристите). Затова - оставете изпитите на лицензирани частни комисии и оставете на държавата само контролни функции - с правото/задължението да отнемат лиценза на сгафилите... Хем ще намалите администрацията в полза на виж още ›› обикновените данъкоплатци. А всъщност - да не би администрацията да ви е мила, за да я държите на каишка за всякакви поръчки! Кажи си Мос(т)ковски!
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 6 дена Профил на трол?
    Ами всеки да си направи извода. Вместо да намалят бюрокрацията - Московски и началниците му искат да я увеличат, че и държавни коли да купят (комисионни при всяка обществена поръчка, после обществени поръчки за поддръжка, ремонт, гориво, каквото още се сетите и чудеса...).
    : 0 !
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Кметът на Тутракан, Димитър Стефанов: Очакваме градът ни да става все по-популярен

Какво предстои в Тутракан, как ще бъдат отбелязани тазг...