Московски: Обследваме варианти за концесия на Летище София

5403
Московски: Обследваме варианти за концесия на Летище София
Снимка: БГНЕС

Транспортният министър Ивайло Московски заяви в ресорната парламентарна комисия, че се обследват вариантите за концесия за Летище София, предаде БГНЕС.

"Подкрепяме привличане под каквото и да е форма за участие на частен капитал за модернизация и изграждане на публично-транспортна инфраструктура. Правили сме го преди, продължаваме и сега. Поради тази връзка изпълняваме концесионен план, който включва редица обекти, един от който е и Летище София", каза Московски.

Полетите на Wizz Air от и до София са отменени

Поради стачка на авиодиспечерите във Франция днес от и до Летище София се отменят полетите на авиокомпания Wizz Air, съобщиха от летищ...

Той обясни, че дори и да се стигне до концесия на софийската аерогара, тя ще бъде съгласувана първо с ЕК и Европейската инвестиционна банка. Ако се прибегне до концесия, със сигурност е по-успешна от тази на Варна и Бургас, зарече се министърът.

"Летище София, въпреки че годишно е на печалба, вероятно ще приключи до броени седмици арбитражното дело срещу него, заведено през 2005 г. от Кувейтски фонд и летището трябва да заплати 42 млн. долара", каза министърът. Той допълни, че летището има 27 млн. лв., които са блокирани в КТБ, а освен това държавата дължи над 60 млн. лв. на аеропорта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com