МВР дава над 41 млн. лв. за наблюдение на българо-турската граница

13447
МВР дава над 41 млн. лв. за наблюдение на българо-турската граница
Снимка: БГНЕС

Договор на стойност 34 776 224 лв. без ДДС (или 41,7 млн. лв. с ДДС) подписа Министерството на вътрешните работи за разширяване на интегрираната система за наблюдение на българо-турската граница.

Изпълнител на поръчката е консорциум "Зелена граница", партньори в което са фирмите "Телелинк"ЕАД "Оптикс"АД и "Технострой Консулт" ЕООД.

Ето го филма на Елена Йончева за оградата на границата (ВИДЕО)

В канала за видеосподеляне YouTube изтече нашумелият филм на журналистката и депутат от БСП Елена Йончева "Граница", който разбуни духо...

Предвидените дейности трябва да се изпълнят в рамките на девет месеца.

Става въпрос за доставка на оборудване, инсталиране, изграждане на сензорни линии по българо-турската граница в участъците, непокрити от съществуващите периметрови сигнално-охранителни системи.

Всяка сензорна линия ще се състои от неохлаждаеми термовизионни камери, разположени на избрани от участниците позиции.

Има и места за монтиране на термовизионни камери, които са твърдо посочени от МВР. Задължително е използването на аналитичен софтуер за детекция на движение в зоната на наблюдение на камерите.

Приключва възстановяването на оградата по границата

Завършва възстановяването на възпрепятстващото съоръжение по българо-турската граница, нанесени от природно бедствие в община Малко Тър...

Гаранционният срок за монтираното оборудване, даден от консорциум "Зелена граница", е 36 месеца. Гаранционната поддръжка е със същия срок.

Изпълнителят е предложил да изгради 13 броя сензорни линии, с проектен разход на електрическа енергия 475.92 kWh и 92 700 метра дължина на оптичните кабелни трасета.

Изискването е термовизионните камери да са стационарни, разположени от двете страни на съществуващия път по линията на държавната граница. Те трябва да са разположени така, че да се осъществява непрекъсната зона за видеонаблюдение по цялата дължина на сензорната линия с ширина в най-тясната си част минимум 5 метра. Не трябва да се допускат т.нар. "мъртви" зони (без видеонаблюдение) по протежение на една сензорна линия или между две съседни сензорни линии с обща граница. Не трябва да се допускат и мъртви зони в граничните участъци между сензорна линия и периметрова сигнално охранителна система, изградена по предходен проект.

Шестима са били кандидатите за участие в обществената поръчка. В хода на провеждането й петима от оферентите са били отстранени. До отваряне на ценова оферта е допуснато само предложението на консорциум "Зелена граница".

ДАНС проверява оградата по българо-турската граница

Върховната касационна прокуратура (ВКП) e разпоредила на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) да направи проверка на временна...

Недоволен от отстраняването кандидатът "Израел Аероспейс Индъстрис" ЛТД е обжалвал мотивите за това пред Комисията за защита на конкуренция на 2 януари. Антимонополният орган е отхвърлил жалбата на израелската компания като неоснователна. Същото е впоследствие и решението на Върховния административен съд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...