МВР отделя над 1,2 млн. лв. за 3-дневни семинари по антикорупция

3149
МВР отделя над 1,2 млн. лв. за 3-дневни семинари по антикорупция
Снимка: МВР

24 обучения за превенция и противодействие на корупцията на 150 служители от дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР ще бъдат организирани в минимум 4-звездни хотели, с 3-дневни командировки. Поръчката, обявена от вътрешното ведомство, е с прогнозна стойност почти 1,5 млн. лв. с ДДС (1 242 053 лева без ДДС).

Събитията ще се организират в Пловдив, Хисаря, Сандански и к.к Боровец. Те са насочени към повишаване на капацитета на служителите от дирекция „Вътрешна сигурност“ – МВР, по теми, свързани с корупцията сред служителите в системата на МВР, както и корупционни практики за нелегален трафик на хора и противодействие и пресичане на контрабандата с акцизни стоки. За провеждането на обучителните мероприятия са предвидени общо 5 български лектори и двама чуждестранни.

Цацаров ще обучава студенти на антикорупция

Бившият главен прокурор и шеф на КПКОНПИ Сотир Цацаров е сред съобпанизаторите на стажантска програма "Академия Антикорупция". Тя ще п...

Проектът, по който ще се изпълнява обучението, е с название „Превенция и противодействие на корупцията“ и е финансиран със средства по Норвежки финансов механизъм.

„Корупцията в МВР и органите на съдебната власт в голяма степен обезсмисля всички организационни, функционални и санкционни мерки за превенция и противодействие на корупцията в различните сфери на обществения живот. Тези органи са призвани да гарантират върховенството на закона и спазването на правата на гражданите. Поради високата отговорност, с която са натоварени, чувствителността към корупцията в тези сфери е по-висока и съответно реакцията при такова поведение следва да е безкомпромисна. Проявите на корупция в органите на .МВР и на съдебната власт разклащат усещането за държавност у гражданите и доверието им в институциите, пораждат чувство за несправедливост, неравенство и ненаказуемост и мотивират към незачитане на установения правов ред“, се сочи в документацията към обществената поръчка.

За целия период на проекта ще бъдат проведени общо 24 мероприятия със 150 служители на дирекция „Вътрешна сигурност“ МВР по актуални теми, свързани с прилагането на съвременни методи и средства за превенция и противодействие на корупцията. Те ще са тридневни и предвиждат семинари, кръгли маси, работни срещи за обмяна на опит и най-добри практики в областта на превенцията и противодействието на корупцията.

В едната група ще са новоназначени служители на дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР. Във втората – служители от експертния състав на дирекцията, а в третата – ръководния ѝ състав.

Обществена поръчка на МВР за 286 млн. лева е стопирана

Консорциум „Дермалог – Ани БГ“ е обжалвал мащабната поръчка на МВР за „Проектиране, изграждане и управление на ...

Припомняме, че дирекция "Вътрешна сигурност" е структура на МВР за оперативно-издирвателна, информационно-аналитична и организационна дейност по превенция, предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления, извършени от служители на министерството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Светлозар Желев: Нерде Ямбол, нерде Станбул (ВИДЕО)

Времето утре - 30 април 2024 г.

Ръководството на АПИ с ново попълнение

Ето кога трябва да е готов Терминал 3 на Летище София

Сериозен ръст на пътуванията на българите в чужбина през март

Проверяваме онлайн къде гласуваме на 9 юни

Магистрати, полицаи, адвокати: Преди 2 години ГДБОП е дала в прокуратурата имена от групата на Нотариуса

Вход свободен в Националния военноисторически музей по случай 6 май

Промените в Закона за хазарта: Защо сега и кой всъщност печели?

Обучителният център на BILLA в София отваря врати за посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com