МВР проверява дали полицаи са упражнили насилие срещу Николай Колев-Босия

5775
МВР проверява дали полицаи са упражнили насилие срещу Николай Колев-Босия
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев е разпоредил на главния секретар на МВР Младен Маринов и на дирекция "Инспекторат" към ведомството да проверят дали полицаи са упражнили насилие срещу Николай Колев-Босия.

Проверката е провокирана от сигнал до Радев, който е изпратен на 6 юли. В него се твърди, че представители на жандармерията са се държали грубо и арогантно с обявилия преди близо месец гладна стачка Колев. Той протестира срещу купуването на шофьорски книжки.

"Поход на гневните боси" в София в подкрепа Николай Колев (ВИДЕО)

Протестно шествие се провежда днес в центъра на София под надслов "Походът на гневните боси". То е в подкрепа на Николай Колев - Босия...

От МВР уточняват, че има още една жалба, която е от група граждани, за упражнено насилие от полицаи, като се уточнява, че инцидентът е станал на 5 юли. Вътрешното министерство уточни, че Николай Колев ще бъде запознат с резултатите от проверката.

Припомняме, че на 13 юни Босия обяви гладна стачка, след като разпространи декларация срещу възстановяването на корупционната схема за продажба на шофьорски книжки от служителите на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" към Министерството на транспорта. Колев настоява и за незабавната оставка на транспортния министър Ивайло Московски и разпускане на настоящия парламент.

След като президентът Румен Радев призова Босия да прекрати гладната си стачка, това направи и вътрешния министър Валентин Радев.

 

"Полицейско насилие" срещу известен "протестиращ гражданин" (ВИДЕО)

Темата за полицейското насилие в България е често срещана, особено когато става въпрос за протести. В доста случаи тя става актуална на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com