МВР с допълнителни мерки за сигурност по празниците

4418
МВР с допълнителни мерки за сигурност по празниците
Снимка: radio-sz.net

Служители на ГДНП и ГДПБЗН ще дежурят в близост до най-големите православни храмове. През празничните дни са планирани две полицейски операции, целящи предотвратяване на пътния травматизъм, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи.

Служители на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ провериха 1404 манастири, църкви и параклиси преди великденските богослужения. В 371 от обектите са констатирани 588 нарушения на изискванията за пожарна безопасност. Най-честите нарушения и тази година са свързани с липса или неизправност на евакуационно осветление, липса или неактуализирана организация по пожарна безопасност, недостатъчен брой или неизправни уреди за пожарогасене и др. По места на църковните служители са дадени указания за ограничаване предпоставките за възникване на пожари, както и за стриктно спазване на противопожарните правила и норми. За отстраняването на констатираните нарушения са връчени 364 писмени разпореждания и са приложени четири принудително – административни мерки по чл. 268 от ЗМВР, с които е преустановена експлоатация на уреди и съоръжения с ограничено действие. По време на богослуженията в София и областите Бургас, Монтана, Враца, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Пловдив, Смолян, Сливен, Хасково и Шумен 89 служители на ГДПБЗН ще дежурят в близост до най-големите православни храмове. Във връзка с предстоящите Великденски празници ГД”Национална полиция” разпореди допълнителни мерки за повишаване на безопасността на пътното движение. Те са предвидени след анализ за повишения риск от тежки пътно-транспортни произшествия във времето преди, по време и непосредствено след празничните дни. Миналата година, само за дните от 17 до 21 април, в страната са регистрирани 89 тежки ПТП, при които са загинали 15 и ранени 126 души (от които 92 леко ранени и 34 тежко ранени). За предстоящите празнични и предпразнични дни, в часовете с най-висока интензивност на движението, е разпоредено засилено присъствие, контрол и регулиране на движението по международните и главни пътища, в чиито райони има участъци с временна организация на движението, конфликтни участъци, пътни възли и кръстовища, бензиностанции и крайпътни паркинги, мотели и заведения, при входно-изходните артерии на столицата и другите големи градове.

Най-висока интензивност на движението се очаква на 9 април от 11.00 до 22.00 часа, на 10 април от 8.00 до 18.00 часа и на 13 април от 10.30 до 23.00 часа.

Има заподозрян за убийството на Татяна Стоянова

За убийството на началника на кабинета на кмета на Пазарджик Татяна Стоянова има заподозрени, потвърди вицепремиерът и вътрешен минис...

От Пътна полиция призовават водачите да шофират с повишено внимание по следните по-натоварени участъци от републиканската пътна мрежа:

- международен път Е-79 – София – Драгичево – Дупница – Благоевград – Кулата – в участъците с временна организация на движението поради строителството на магистрала „Струма” в Кюстендилска и Благоевградска област; и на рисковия участък Благоевград – Симитли – Кресна – Сандански;

- очаквано голямо натоварване в двете посоки през Кочериново до Рилски манастир;

- път ІІ-19 – Симитли – прохода Предел – Разлог – Банско – ГКПП „Илинден”;

- главен път І-8 – в участъка от ГКПП „Калотина” до София и от Пловдив до ГКПП „Капитан Андреево”;

Борисов за масирана полицейска акция във Варна: Задържат едни хора

Ще свършат една работа днеска, задържат едни хора. Да видим дали ще излезе това, което работят. Това заяви премиерът Бойко Борисов въ...

- главен път І-5 – в участъка от Русе до Хасково;

- главен път І-4 – в участъка от Ябланица до Шумен;

- главен път І–2 – в участъка Русе до Шумен;

- главен път І-9 – в участъка от ГКПП „Дуран Кулак” до ГКПП „Малко Търново”;

- път ІІ-99 – в участъка от Бургас до село Резово;

МВР търси 10 осъдени, избягали като Галеви

МВР издирва 10 престъпници, които имат влезли в сила присъди по дела на спецпрокуратурата в София през 2014 г., но са се покрили от пра...

- входно-изходните КПП на автомагистралите „Хемус” и „Тракия” в посока от и към София.

Разпоредено е служителите от структурните звена “Пътна полиция” да предприемат действия за улесняване пропускателната способност чрез регулиране и насочване на автомобилните потоци, контрол и регулиране на движението и паркиране в подходите и районите на масово посещавани църковни храмове на 10, 11, 12 и 13 април.

За дните 10, 11 и 12 април е планирана полицейска операция “Алкохол и неправоспособност” с участие на максимален брой служители от униформения състав на полицията, като се обърне внимание и на третокласните и общински пътища, подходите и районите на посещавани питейни заведения и дискотеки. Унформените ще следят също за водачи и пътници без поставени обезопасителни колани, липса на задължителна застраховка „Гражданска отговорност на автомобилистите”, управление на нерегистрирани и неизправни автомобили, мотоциклети, мотопеди и други.

На дните 9 и 13 април ще се проведе полицейска операция “Скорост”. Нарушителите ще се спират и санкционират на място при стриктно спазване на разпоредбите на Закона за административните нарушения и наказания и Закона за движение по пътищата.

Пътните полицаи ще осъществяват и контрол на спазването на заповедта на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” относно въвеждане на временна организация на движението по участъци от републиканската пътна мрежа на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона за времето от 16.00 часа до 20.00 часа в последния работен ден преди празниците и от 14.00 часа до 20.00 часа в последния почивен (празничен) ден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com