МВР удари с чук

13185
МВР удари с чук
Седем души са задържани, а още четирима се издирват при специализираната полицейска срещу наркоразпространението

Седем души са задържани, а още четирима се издирват при специализираната полицейска операция "Чук", която се осъществява под ръководството на Софийска градска прокуратура, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Специализираната полицейска операция под кодовото наименование „Чук” започнала вчера, след получена в сектор „Наркотици” – СДВР информация за престъпна група, която пласирала кокаин и марихуана. В хода на оперативни действия по сигнала криминалистите изяснили, че бандата „работела” в строга йерархична структура и разделение на функциите. Тя била оглавявана от М.Д. /36 г./, известен с прякора Катерицата, занимавала се е и с други престъпления на територията на столицата. Установено е, че М.Д. бил обявен за издирване в средата на януари т.г. по досъдебно производство на СДВР.

Разбита е организирана престъпна група, източвала неправомерно ДДС

Разбита е организирана престъпна група, източвала неправомерно ДДС, съобщиха от пресцентъра на МВР. Служители на ГДБОП и ОДМВР-Велико ...

След внимателно планирани действия, вчера служителите на реда засекли на бул. „Климент Охридски” тартора и неговия приближен – В.Д. /43 г./ - Весо Черния. Те пътували в лек автомобил „Ауди”. В.Д. също е обявен за издирване на 16 януари т.г. по досъдебно производство в ОДМВР-Благоевград. При личния обиск в М.Д. служителите намерили 10 000 евро, а в спътника му - мобилен телефон, голям брой булфон карти и бележки. Последвало претърсване на жилищата на двамата задържани, откъдето са иззети компютър и записващо устройство за камери, два тефтера със записки и 400 лева.

В хода на операцията служителите на реда влезли в дирите и на още петима членове на престъпната група. Задържани са С.К. /48 г./ - Славе, В.Х. /41 г./- Кубинеца, Х.А. /42 г./- Ицо Калоянчев, С.Б. /48 г./- Сако и Д.Г. /48 г./. Славе е регистриран за извършени икономически престъпления и е осъждан за кражби, Кубинеца – за кражба, икономически престъпления, хулигански прояви и документни измами, Ицо Калоянчев - за кражба на МПС, тежка телесна повреда и хулиганство, Сако - за измама, кражба и притежание на дрога.

При претърсвания в домовете им са открити 24 боеприпаса, пет мобилни телефона, сим карти, кутия от цигари с марихуана, хартиена сгъвка с прахообразно вещество, сламка и фонокарта, по която били открити следи от бяло прахообразно вещество.

В хода на разследването криминалистите установили, че в групата участват още четирима, които са обявени за издирване.

Немска оценка: От враждата между МВР и съда печели престъпността!

Няма смисъл от вражда между органи на властта, чието предназначение е да служат на държавата. От това печели само престъпността. Това...

Извършени са процесуално-следствените действия в жилищата им и са иззети електронни везни, пластики от сим карти, кафемелачка с полепнал бял прах, раница с голям брой полиетиленови пликове с остатъци от бяло прахообразно вещество, бучка с вещество, реагиращо на кокаин, метална лъжица и заготовки, използващи се за разфасоване и пакетиране на дрогата.

Материалите по досъдебното производство са докладвани на Софийска градска прокуратура. На седмината заловени е взета мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа. Повдигнато им е обвинение по чл. 321 от НК. Спецоперацията продължава и в момента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com