МВР вече ще информира по места кой е районният инспектор и на кого да се оплачем

3972
МВР вече ще информира по места кой е районният инспектор и на кого да се оплачем
Снимка: БГНЕС

Ние сме си поставили три основни приоритета. На първо място това е произвеждането на честни и демократични избори. Това каза служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов.

Днес свикваме национално събрание, на което ще обсъдим всички действия, които МВР трябва да направи, за да гарантираме едни честни избори и да не допуснем манипулирането на вота. Слезли сме на по-ниско ниво, за да можем да осъществим контрола по места, стана ясно от думите на Узунов в ефира на БНТ.

МВР: Установени са 10 543 нарушения на пътя само за седмица

10 543 нарушения на пътя са установени в страната от 23 до 29 януари, съобщиха от пресцентъра на МВР. 5287 от констатираните нарушения ...

Това, което ме е притеснявало като служител в МВР, е мотивацията на служителите. Трудът в МВР не е достатъчно ценен. Надявам се всичко това да бъде преодоляно, изрази увереност той.

Ние дължим на обществото едно отношение и очакваме от гражданите да ни подават сигнали, за да можем да си съдействаме. Затова аз и моя екип предприемаме един подход, чрез който ще подобрим връзката между полицейските служители и гражданите по места, каза Узунов.

Във всяка жилищна сграда, във всяко обитаемо място ще има информация кой е районният инспектор на място, как гражданите да се свържат с него, коя е дежурната служба. Ще има информация към кого могат да се обърнат и да се оплачат, обяви Пламен Узунов.

Единственото нещо, което можем да направим, е да подобрим взаимодействието между гражданите и полицията.

Охраната на границата

Служебният вътрешен министър с изненадваща проверка на границата

Министърът на вътрешните работи Пламен Узунов пристигна тази сутрин в 07.00 ч. в РДГП Елхово, съобщиха от пресцентъра на МВР. Министър...

Действително първото нещо, което реших да осъществя, е посещението на границата. Това направих внзапно, не за да хвана колегите в някаква издънка, а за да се убедя как се охранява българската граница. Към момента нямаме проблем, заяви Узунов.

По думите му служителите в Елхово и Лесово са със стари униформи, със стари обувки, без ръкавици, със шапки, които са си купили сами, носят достойно службата си и в сравнение с колегите си, които са командировани там от различни страни в ЕС, им е трудно да имат самочувствието с така наличното обезпечаване, коментира още Узунов. Към момента българската държавна граница се охранява надеждно, увери той.

Униформи, обувки, оборудване на полицаите

Осъществих среща със седемте синдикални организации на МВР. Липсата на материално осигуряване не е от вчера. Сигурен съм, че и колегите преди мен са се опитали да подобрят условията на труд на полицейските служители. Целта е да продължим добрите практики. За мен е изключително важно полицейските служиители да носят със самочувствие униформата, каза служебният министър на вътрешните работи.

Всеки един полицейски служител, който работи съвестно, може да бъде сигурен за работното си място. При всички случаи, ако има сигнали срещу Областни дирекции, ще се водим по постигнатите резултати и лоялност към системата. Със сигурност няма да допусна от корпоративни и партийни централи да влияят на МВР, категоричен бе Узунов.

Бъчварова набързо връчи папка на Узунов и го отведе в кабинета на министъра

Процедурата по предаване на поста вътрешен министър приключи за броени минути, като досегашният титуляр Румяна Бъчварова предпочете да ...

Битовата престъпност 

Конвенционалната престъпност е действително проблем, който ние сме решени да овладеем. За постигане на резултати трябва да има взаимодействие между органите на полицията и гражданите. Най-силното оръжие на полицията в борбата с конвенционалната престъпност, са бързите полицейски производства. Те дават много голям ефект въру криминогенната обстановка, смята Узунов.

Проблемът с престъпността в малките отдалечени места, там трябва да предприемем много сериозни мерки и да имаме нулева толерантност дори към най-дребните престъпления, подчерта още Пламен Узунов.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важното за деня, 27 април

България: Още са с млечните зъби, но вече са се напивали

Каракачанов: Държавата трябва да се погрижи за земеделските стопани и да изгради ефективна защита от градушките

Коментар №3 на седмицата: А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Коментар №2 на седмицата: След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Коментар №1 на седмицата: Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

Атлантическият съвет на България разкритикува освобождаването на Вяра Тодева

Военните ни обезвредиха боеприпас, открит в София

Кой има имен ден днес, 27 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com