Мъглите се вдигат, но не навсякъде

4613
Мъглите се вдигат, но не навсякъде
Снимка: БГНЕС

Жълтият код заради мъгла остава в сила и днес, но само за 5 области на Западна и Югозападна България, показва справка на БГНЕС в сайта на НИМХ.

Предупредителният код от най-ниската първа степен е обявен за областите София-област, София-град, Перник, Кюстендил и Благоевград.

Ясно и тихо време във вторник

Утре в 6:48 часа настъпва зимното слънцестоене и започва астрономическата зима. През нощта над по-голямата част от страната ще бъде яс...

В Софийска област предупреждението е до обяд за котловинните полета, където ще има мъгла с видимост до 500 метра. За София-град и Перник предупреждението е също до обяд. За Кюстендилска и Благоевградска области кодът е в сила отново до обяд, където по поречията на Струма и Места ще има мъгла с видимост до 500 метра.

Според синоптичната прогноза вятърът ще се усили, което ще вдигне мъглата и подобри видимостта. Над цялата страна ще бъде слънчево.

По поречието на Дунав и котловините ще се задържи мъгливо, но само до обяд. Още преди обяд в Дунавската равнина ще се появи умерен запад-северозападен вятър и мъглата там ще се разсее. По-късно през деня и в останалата част от страната вятърът ще се усили, видимостта ще се подобри и навсякъде ще бъде слънчево.

Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, максималните между 9° и 14°.

Сериозни мъгли в цяла България

Жълт код е обявен за 21 декември в 11 области на Западна и Северна България заради гъста мъгла, предаде БГНЕС. Кодът е в сила за облас...

В сряда вятърът ще утихне и отново преди обяд на места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност. В следобедните часове над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, максималните – между 10° и 15°. Слънчево и топло ще бъде в планините.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com