На 12 април Ирина Бокова ще бъде изслушана пред Общото събрание на ООН

1887
На 12 април Ирина Бокова ще бъде изслушана пред Общото събрание на ООН
Снимка: БГНЕС

Генералният сектерат на ЮНЕСКО Ирина Бокова ще бъде изслушана пред Общото събрание на Организацията на обединените нации в Ню Йорк като кандидат за генерален секретар на организацията идния вторник, 12 април.

Бокова съобщи за новината пред БНР по време на визитата си в Брюксел. "Тогава смятам, че ще мога да изложа много от идеите, от опита, който имам, да споделя това, което мисля за ролята на ООН, за мултилатерализма, на многостранната дипломация, това, което смятам, че е важно в работата на един генерален секретар. Надявам се, че ще мога със своето участие да убедя страните членки защо смятам, че мога да спечеля тези избори", каза Ирина Бокова.

Андреев: Щабът на Бокова поставя въпроса това кандидатура на България ли е или е на ДС?

"България има сериозна непоносимост към тази кандидатура, това не е само мое мнение. Има хора, които ни представят добре пред света и к...

По повод персоналните критики и публикации в българските медии срещу нейната кандидатура, Бокова коментира: "Аз не участвам национални избори. Мисля, че хората тук като че ли смесиха нещата".

"Аз знам, че в едно демократично общество има различни мнения, различни оценки. Темата не е дали някой ме харесва или не, нито кой е баща ми, кой е дядо ми, а по-скоро става дума за нещо много сериозно, става дума за това дали аз мога да свърша тази работа, дали мога да се преборя за този пост. Аз мисля, че мога да го направя", посочи шефът на ЮНЕСКО.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com