На преломния 18 февруари започват снимките на нов филм за Левски

61679
На преломния 18 февруари започват снимките на нов филм за Левски

Aктьорът Димо Алексиев по всяка вероятност ще играе Левски в новия игрален филм, посветен на Aпостола на свободата, продуциран от TV7.

„Моят титуляр за ролята е Димо, трябва самият Левски да се яви на кастинг, за да променя решението си. Иначе кастингът за останалите над 50 роли е до първите дни на февруари, както и през целия период на снимане - за малките и епизодичните", сподели Максим Генчев, сценарист на филма.

Абсурд: Изчезна договорът за докладите срещу Ботев и Левски

Пълен хаос настана в Комисията срещу дискриминацията. След лавината от протестни коментари срещу безумния доклад, който преразглежда мя...

„Продължаваме кастинга с видео проби, има 4 момчета с добра портретна визия, но се спрях на Димо. Това, че е висок 190 см., не ме притеснява. Няма да правя документален филм с игрални елементи и да търся жълтите новини - кой го е предал, как е убил дете и какви ли не идиотщини”, категоричен бе Генчев.

Според него Васил е надеждата за българската свобода и това трябва да го изиграе мощен актьор с осанка и едновременно студенина и топлота, която Димо Алексиев носи.

"Вече сме подредили по 7-8 човека за роля", заяви Ганчев.

Общо 18 души са се явили за ролята на Левски, а повече от 570 са общо изявилите желание да участват във филма кандидати. Освен Левски, във филма ще видим и Христо Ботев, Христо Големия, Панайот Хитов, Стефан Караджа, Филип Тотю и др.

Ганчев вече има идея кой ще играе Христо Ботев. Това ще е студент по кинорежисура, който по думите на сценариста в двойник на поета революционер. "Той е без брада. Забравете за портрета, който всички знаят", каза Генчев. В неговия сценарий Ботев е едва 20-годишно момче, което е изгорило доста стихотворения, за да се стопли.

Село се бори за тайния архив на Васил Левски

Тайнствен сандък с уникални документи от Българското възраждане, скрит под пода на 143-годишната църква, разбуни духовете във врачанс...

В сценария има само три женски образа, единият от които е платоническата любов на Левски - монахинята Ана.

"Вече има пари за зимния снимачен период, започваме снимките на 18 февруари, информира Генчев, цитиран от BNews.

Генчев със съжаление отбеляза, че държавните институции и министерството на културата до сега не са подкрепили финансово филма, дарения за него основно постъпват от родолюбиви българи и общини.

Минимум 2,3 млн. лв. е бюджетът на филма за Левски, снимките на който ще приключат до края на 2013 г.

Събират пари за нов филм за Левски

Новият игрален филм за Васил Левски цели да се постави начало за нова история в българското кино, да се правят стойностни филми по бълг...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com