Над 1 млн. лева на месец за Общината от паркирането в София

4227
Над 1 млн. лева на месец за Общината от паркирането в София

За октомври приходите от паркиране в синя зона в София са 775 253 лева, а за зелена зона - 361 158 лева. Общо това са 1 136 411 лева. Това обяви Тодор Тодоров, председател на Съвета на директорите на Центъра за градска мобилност (ЦГМ).

Финансовият резултат от паркиране в София за деветмесечието на 2011 г. е над 2,4 млн. лева, а за тази година е над 2,7 млн. лева. През октомври има увеличаване на приходите само от есемеси. Той посочи, че над 7000 винетки са купени до днешна дата. За синя зона – 2395, а за зелена зона 4680.

Столичани протестираха срещу Синята зона

Десетки столичани протестираха днес пред Столична община срещу правилата за паркиране в центъра на София.Организатори на протеста са гр...

Около 6000 - 7000 превозни средства на час преминават транзитно през централната градска част на София във върховия час от 8.00 до 9.00 часа, заяви Тодоров.

За зелената зона най-натоварени са бул. „Дондуков” при моста Чавдар, ул. „Фритьоф Нансен”, бул. „Витоша” – бул. „Ген. Скобелев”, бул. „Янко Сакъзов” около паметника Левски и др. За синята зона най-натоварените участъци са бул. „Витоша” - бул. „Ген. Скобелев”, където 1193 автомобила са влезли през синята зона между 8.00 и 9.00 часа; бул. „Цар Освободител” и бул. „Васил Левски” – 989 автомобили; на бул. „Тодор Александров” и бул. „Христо Ботев” – 1340 автомобили, каза Тодоров.

Тези данни ще послужат на Столична община, за да могат да се вземат и други мерки освен мерките, които ние можем да прилагаме чрез платеното паркиране, каза Тодоров. Той посочи, че са необходими комплексни мерки, за да бъде решен проблемът.

За пръв път от много години в София извършихме т.нар. кордонно преброяване. Служителите на ЦГМ за синята зона на около 20 контролни пункта, а за зелената зона на над 50 контролни пункта извършиха пълно кордонно преброяване на движението, влизащо в двете зони. Това означава, че записваха номера на влизащите и излизащите автомобили. Това се извърши с цел от сега нататък ние да имаме база за сравнение. Намеренията ни са на три месеца да видим как се променя трафикът през централната градска зона. Данните от това преброяване потвърждават виждането ни, че все още в централната градска част на София има доста висок процент на транзитно движение, посочи още Тодоров.

Всяка шеста жена не може да паркира

Повечето мъже побеляват, когато видят жена зад волана, а последните изследвания във Великобритания доказват, че за това наистина има ...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com