Най-важните новини за деня: 2 ноември 2023 г.

26322
Най-важните новини за деня: 2 ноември 2023 г.
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 2 ноември 2023 г.

НИКОЛАЙ ДЕНКОВ: ДОКЛАДЪТ С УДОСТОВЕРЯВАНЕТО НА МАШИНИТЕ ВЕЧЕ Е ИЗПРАТЕН В ЦИК

На прага на втория тур на местните избори една от най-важните задачи пред правителството е да осигури честно провеждане на изборите. Това каза в изявление премиерът акад. Николай Денков. Той бе категоричен, че тази задача е още по-важна заради тревожната статистика с нарушения на първия тур.

ПРИКЛЮЧИХА ТЕХНИЧЕСКИТЕ ПРОВЕРКИ ПО МАШИНИТЕ ЗА ГЛАСУВАНЕ

Екипите на Министерството на електронното управление е приключило необходимите дейности и проверки от удостоверяването на техническите устройства за машинно гласуване, съобщават от ведомството.

СИК ПРИВИКВА ПО ТЕЛЕФОНА ХОРА ДА ГЛАСУВАТ И ДРУГИ НАРУШЕНИЯ: НИКОЛА ТУЛЕЧКИ В “ОТГОВОРИТЕ“ (ВИДЕО)

Наблюдатели ни съобщаваха в Симитли, че секционните комисии гледат кой е гласувал по списък, прозвъняват ги по телефона тия, които не са дошли и почват да ги питат: “Защо не сте дошли, няма ли да дойдете, хайде да гласувате“. Това каза в седмичното обзорно предаване на Actualno.com ”Отговорите със Спасиана Кирилова” Никола Тулечки от Обединението за честни избори (ОЧИ), експерт по наблюдение и анализ на избори. Той разказа какви нарушения на местния вот видяха от ОЧИ:

ЩЕ ОБЖАЛВАМ ВОТА ЗА МЕН В СОФИЯ, ЩЕ ИМА И ДРУГИ ЖАЛБИ: ПЕТЪР СЛАВОВ В “ОТГОВОРИТЕ“(ВИДЕО)

Ще обжалвам вота за мен в София, ще има и други жалби. Това каза в седмичното обзорно предаване на Actualno.com ”Отговорите със Спасиана Кирилова” независимият кандидат за общински съветник в София адвокат Петър Славов от инициативата Правосъдие за всеки и един от жалбоподателите срещу решението на ЦИК да няма машинно гласуване.

ЗА МЕН "СГЛОБКАТА" В МОМЕНТА НЕ СЪЩЕСТВУВА, ОБЯВИ БОРИСОВ И ЗАПЛАШИ С НАПУСКАНЕ НА ВЛАСТТА (ВИДЕО)

За мен сглобката в момента не съществува. След неделя ще мислим какво да правим. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на посещение в Ловеч.

КАТО ГОСПОЖА ПЕЕВСКИ РАЗМАХА ПРЪСТ НА ГЕРБ И ПП-ДБ: ПОЛИТИКАТА НЕ Е ДЕТСКА ГРАДИНА!

Заместник-председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски опита да въдвори ред в управляващата (не)коалиция между ГЕРБ, "Продължаваме промяната - Демократична България" и движението.

ГРИГОРОВА СЕ НАДЯВА, ЧЕ БОЙКО БОРИСОВ Ѝ ВЯРВА

Силно се надявам да мога да разчитам на по-широк кръг от граждани. Силно се надявам Бойко Борисов да ми вярва и да вижда в мен потенциал за добър стопанин на София, какъвто той не успя да намери. Всеки глас е добре дошъл. Това каза кандидатът за кмет на София от МК „БСП за България“ Ваня Григорова в ефира на Нова телевизия относно изказването на лидерът на ГЕРБ, че ще я подкрепят на балотажа.

НЯМА ДА ИМА ФИНАЛЕН ДЕБАТ МЕЖДУ ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ И ВАНЯ ГРИГОРОВА ПРЕДИ БАЛОТАЖА

Финален дебат между двамата кандидати за кметския стол в София - Васил Терзиев и Ваня Григорова няма да има. Това съобщи БНТ, като причината е отказът на кандидата на "Продължаваме промяната - Демократична България" и "Спаси София" да участва.

БИАТЛОНИСТЪТ КРАСИМИР АНЕВ СЕ ПРОСТРЕЛЯ, ПРИЕТ Е В БОЛНИЦА С ОПАСНОСТ ЗА ЖИВОТА

Един от най-успешните български биатлонисти Красимир Анев се е прострелял в корема и е настанен в болница с опасност за живота, съобщи Dir.bg. Инцидентът с европейския шампион по биатлон е станал в района на язовир "Дренов дол" край Кюстендил в сряда вечер.

ВЯРНО ЛИ Е, ЧЕ АМ "ХЕМУС" СЕ ОТЛАГА ЗА НЕОПРЕДЕЛЕНО ВРЕМЕ? МРРБ ОТГОВОРИ

Предложените от Министерството ва регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) промени в Закона за устройство на територията (ЗУТ) не касаят доизграждането на автомагистрала „Хемус“.

100% БЪЛГАРСКА: ДЪРЖАВАТА ЩЕ СЕ БОРИ ДА ДОКАЗВА СОБСТВЕНОСТТА НА РУСКАТА ЦЪРКВА

Държавата ще заведе дело, за да защити в съда собствеността си върху Руската църква в София. Вчера главният прокурор Борислав Сарафов сезира регионалния министър Андрей Цеков за признаване собствеността на България върху храма и за отмяна на издадения нотариален акт за собствеността на православния храм “Св. Николай Мирликийски Чудотворец” в гр. София.

ПОДКРЕПЯТ ЛИ УКРАИНЦИТЕ ЗЕЛЕНСКИ: ГОЛЯМО ПРОУЧВАНЕ С КАТЕГОРИЧЕН ОТГОВОР

Пространен материал относно подхода на украинския президент Володимир Зеленски за войната в Украйна и твърдата му вяра в победата на Украйна, която граничи с фанатизъм, миришещ на провал и много беди, предизвика доста политически и дори чисто 'потребителски" реакции.

ЗЕЛЕНСКИ Е ИЗПРАВЕН ПРЕД ТЕЖКА БИТКА. С ПОПУЛИСТИТЕ В ЕВРОПА

Украинският президент Володимир Зеленски е изправен пред нарастващото предизвикателство в Централна Европа, където популистки лидери, включително новоизбраният министър-председател на Словакия, се противопоставят на допълнителна военна помощ за Киев от Европейския съюз и НАТО.

РАВНОСМЕТКА ВЪВ ВИДЕО НА РУСКИТЕ ЗАГУБИ ПРИ АВДЕЕВКА, ЧАКА СЕ НОВ РУСКИ ЩУРМ

197 единици тежка военна техника (танкове, бронетранспортьори, БТР-и) е загубила Русия досега в опита си да превземе на щурм Авдеевка. Това е потвърдено в Twitter от разследване на GeoConfirmed. В този профил доброволци отдавна проучват и геолокализират видеа от различни военни конфликти и като цяло от важни за обществото теми.

САЩ НЯМА ДА ИЗДЪРЖИ: ГЛОБАЛНИТЕ КОНФЛИКТИ РАЗТРЕВОЖИХА СЪЮЗНИЦИТЕ НА АМЕРИКА

Джо Байдън влезе в Белия дом със заявката, че Америка се завръща. Сега, изправени пред войните в Близкия изток и Украйна и кипяща студена война с Китай, САЩ започват да изглеждат пренатоварени.

ВОЙНАТА В БЛИЗКИЯ ИЗТОК: ГАЗА Е ОБКРЪЖЕН, ИЗРАЕЛСКАТА АРМИЯ ВЛЕЗЕ В ГРАДА (ВИДЕО)

Израел е завършил обкръжаването на Газа от три страни. По думите на най-високопоставения военен командир на страната Херци Халеви, израелските войски вече действат вътре в града. "Израелските сили са в сърцето на северната част на Газа, действат в град Газа и го обграждат", заяви началникът на щаба на ЦАХАЛ.

ИЗРАЕЛ ПУСКА ЛИДЕРИТЕ НА "ХАМАС" ОТ ГАЗА, ЗА ДА ОСВОБОДИ ВСИЧКИ ЗАЛОЖНИЦИ?

Кризата със заложниците, взети от "Хамас" в Ивицата Газа след атаката срещу Израел на 7 октомври, се задълбочава с всеки изминал ден. Преговорите между двете страни са повече от трудни, но израелската медия Yedioth Ahronoth смята, че е възможен пробив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 28 април (неделя)

Най-важното за деня, 27 април

България: Още са с млечните зъби, но вече са се напивали

Каракачанов: Държавата трябва да се погрижи за земеделските стопани и да изгради ефективна защита от градушките

Коментар №3 на седмицата: А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Коментар №2 на седмицата: След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Коментар №1 на седмицата: Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

Атлантическият съвет на България разкритикува освобождаването на Вяра Тодева

Военните ни обезвредиха боеприпас, открит в София

Кой има имен ден днес, 27 април, 2024 г. Честито!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com