Найденов: На 20 януари започва изграждането на съоръжението по българо-турската граница

19124
Найденов: На 20 януари започва изграждането на съоръжението по българо-турската граница
Снимка: БГНЕС

Изграждането на инженерно-техническото съоръжение по българо-турската граница започва в понеделник – 20 януари. Това каза пред журналисти в парламента министърът на отбраната Ангел Найденов след изслушването му в Комисията по отбрана, предаде „Фокус”.

„Разпоредил съм да започнат дейностите, свързани с организацията, пътуването на личен състав в тази зона. От понеделник трябва да започне работата по подготовката на трасето и съответно изграждането на съоръжението”, обясни Найденов.

Бой между бежанци в общежитието в кв. "Овча купел"

Голям бой между бежанци е имало към 11.00 часа в общежитията в квартал „Овча купел”. Това съобщи Иван Бояджиев, експерт по ...

В зависимост от климатичните условия изграждането ще отнеме от 45 до 60 дни. Изпълнителят на строителството на съоръжението е Сухопътни войски, инженерните части.

„Паралелно с това ще върви съответно доставката на необходимите ни материали. Сключването на договорите за доставка ще става по реда на специалните поръчки по Закона за обществените поръчки, които позволяват пряко договаряне с фирми доставчици, без да се губи време за обявление, оспорвания, време, което да бъде загубено и което би забавило изпълнението на това съоръжение. Паралелно ще върви подготовката на трасето и работата на инженерните части, съответно – сключването на договорите и доставката на материалите. Надявам се да няма никакво забавяне”, отбеляза Ангел Найденов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество