X
 
 

НАП напомня на следващите в чужбина да уредят здравния си статус

5732 6
НАП напомня на следващите в чужбина да уредят здравния си статус
Снимка: iStock/Guliver
Агенцията по приходите информира лицата, обучаващи се в чужбина като редовни студенти, че е необходимо да се погрижат за здравното си осигуряване и да приключат със своите задължения. За целта трябва да представят в офисите на НАП удостоверение или служебна бележка, подпечатани с мокър печат и подписани от служебно лице от съответния университет. Ако документът е генериран по електронен път, трябва задължително да съдържа отпечатан текст, че важи без подпис и печат. 

Документът трябва да съдържа имената на студента, времето, през което той е учил там (само за изминали семестри или години, но не и за предстоящи от обучението му) и дата на издаване. Удостоверението или служебната бележка трябва да са преведени на български език от лицензиран преводач.

15 търговски обекта в "Слънчев бряг" са запечатани за 48 часа

15 търговски обекта на територията на курортния комплекс "Слънчев бряг" са запечатани за 48 часа с цел обезпечаване на доказателства за...

Документът се подава в поделенията на НАП по постоянен адрес, за да се изчистят задълженията за месеците, през които студента не е здравноосигурен в България. Подаването на удостоверението може да се извърши и от родител, без за това да се изисква нотариално заверено пълномощно. Всяко лице може да провери здравноосигурителния си статус в офисите на НАП, а така също и на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор за съответния оператор. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • шахмат - капут с курвен-лък 6 шахмат - капут с курвен-лък преди 4 месеца Профил на трол?
  пак не разбра ли ? Тогава ... перон номер никъде . Централна Дупка , СтоличнаГара .
 • Ако кварталният те напомни , че 5 Ако кварталният те напомни , че преди 4 месеца Профил на трол?
  името ти не е вписано правилно , тогава под българските условия : 1. 500 лева съдебно решение , минимум 2. 500 лева послетък администрация , ол-инклюсиф подготовка преди 3. няколоко левчета до значителни суми , защото Бойко стана Бойхко , ав щвейцарският трезор ... познаваят се Бойко , а не Войхко .
 • The Island of Dr. Moreau (1977) - IMDb 4 The Island of Dr. Moreau (1977) - IMDb преди 4 месеца Профил на трол?
  Илия от Павлов бил убит ? Ха-ха-ха , един от много такива . Какво прави нашенският губернатор от варненското лято 1996 - 1999 ? Добрия Добрин Добринят , дете гледател в домовете за оная друга категория , без родители , без грижи , без здраве ? Държавата с големи тайни ! Щом се стигне до компютеризация , тайните падат . А ние , какви сме , без тайната ? Се явявваме като ... , ето : бинго.
 • които имат пари , си сменят самоличността 3 които имат пари , си сменят самоличността преди 4 месеца Профил на трол?
  Здрасти , Мерелин Монрое . Довиждане , Докторе Монру .
 • след като крадехме колите в 1990 като луди , сега личните ни данни като люди 2 след като крадехме колите в 1990 като луди , сега личните ни данни като люди преди 4 месеца Профил на трол?
  РБ станала изведнъж най не пожеланото място ако искаш сигурност за личен живот , конфиденциалност . Даже Путин или Китай не си полагат такава грижа за демаскерад , кой си ти всъщност . Можем ли гадаем научният термин за случилото се в в факт , както юридически , така и парламентарно ? Кибер-Порно Република ? КПРБългария ? Държавата на КъПъРъ-та ? Още не сме разбрали , защото цялото развива силата виж още ›› си , не назад , за каквото постоянно ни инструктират , а за на пред . 5 до 10 годишен срок , в унизон с правилата за назад действащо законодателство относно финансови неща , направи общо ? Един временен диапазон , прозорец от 20 години. Тоест , равно на тежестта от животни присъди , дадени по капитални престъпления . Явно , ние се превърнем в Илия от Одисея . Работа не е в че предстой. Фактът , това е .
 • да добавим тук още , че AEOS , както BIOMETRICS 2 1 да добавим тук още , че AEOS , както BIOMETRICS 2 преди 4 месеца Профил на трол?
  са били проверителни хаквани и са се оказали ... PASSWORD равно на plain text . Желаем приятна вечер . На ВНТ3 дават сериал Въпрос на Чест . Малко Шпагетти Бологнезе ала Брюксел , малко Северна Ирландия и търсенето на масов убиец при положението че нямат назначеното , освен губернатор , вместо собствен парламент - швацбудка , малко религиозно вдъхновено като че ли да се изкара внимателно разликат виж още ›› а помежду Кашмирянъца от Паки или от Сик произход , малко смес от Дания си иска Гренлания - о Гренлания не си иска русския флот , нито американските ядрените подводници , малко от туй , от онова , общо взето : видим сериял . Аз гледам към това време Дупката НДК-СтоличнаГара , Дамян . Дългият да ме забавлява , вместо онези , тези трогателни новини от интернет-спектъра на нашенските данни в кибер постранство .