Настаняват бежанците в казармата в Харманли

35144
Настаняват бежанците в казармата в Харманли
Снимка: БГНЕС

Малко след като приключиха ремонтните дейности в бившите спални помещения на казармите на Харманли, екип веднага започна настаняването на бежанци. 

Новите спални са 15 и разполагат с 75 двойни легла, върху които настанените ще намерят възглавници и комплекти със спално бельо. От 6 до 8 човека от две фамилии ще могат да живеят там до напускане на лагера. Подът на стаите е с ламиниран паркет, а на стените има закрепени конверторни печки за отопление. 

"Амнести интернешънъл": ЕС се брани като "крепост" от притока на сирийски бежанци

Лидерите на ЕС "трябва да сведат глава от срам" заради провала си да осигурят убежище за сирийските бежанци, бягащи от жестокия кон...

Комисия от сирийци е избрала определени семейства, след като е проучила и установила кои са най-нуждаещите се. Някои от тях са били в палатки, а други в общите помещения на друга сграда в лагера.

Създадените условия в новата сграда се оказаха неоценени от някои от бежанските семейства и малко след влизането си започнаха да проявяват претенции. 

Капризите им са свързани с това, че някои желаят фамилиите им да са настанени в самостоятелни стаи. Негодуващите излязоха навън и се върнаха в палатките, предпочитайки студа пред общите топли помещения.

 

Бивши служители на МВР готови да помогнат за кризата с бежанците

Бивши служители на МВР и пенсионирани експерти по сигурността ще предложат услугите си на полицията с цел преодоляване на кризата с беж...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com