НДСВ за речта на Плевнелиев: Театрална постановка с начинаещ актьор

6971
НДСВ за речта на Плевнелиев: Театрална постановка с начинаещ актьор
Според жълтите в хаотичното си и скучновато дълго тронно слово новият президент е дал обезпокоителен сигнал към патрона си Борисов

НДСВ не пропусна своята възможност да се нареди към партиите, изразили своето мнение за вчерашната реч на положилия клетва в НС нов президент Росен Плевнелиев.

Ето текста, който жълтите разпространиха:

ДПА: Сагата с българските дипломати-агенти свършва с Плевнелиев!

Сагата с българските дипломати шпиони е към края си с новия президент, констатира ДПА в анализ, посветен на встъпването в длъжност в не...

Най-неочаквано в хаотичното си и скучновато дълго тронно слово новият президент Плевнелиев даде обезпокоителен сигнал към патрона си Борисов.

Нито веднъж не го спомена, критикува правителството като каза, че България е на дъното, направи всъщност програмна реч за управление до 2020 г., очерта приоритети, доколкото ги очерта, които са в полето на изпълнителната власт.

Речта, поради дължината си и нестройния си ред, задължава да се чете бавно и няколко пъти, но на пръв поглед г-н Плевнелиев направи своя опит да се разграничи от Борисов и да демонстрира самостоятелност.

Този опит беше толкова прибързан и с плам поднесен на публиката, че остави впечатление за театрална постановка с начинаещ актьор. Но дали ролята е била под диктовката на постановчика на спектакъла и наизустена от актьора, предстои да разберем.

И Семов на опашката да дава оценки на Плевнелиев

Атанас Семов от РЗС изпрати до медиите позицията си относно речта, произнесена вчера от новоизбрания президент на Р България Росен Плев...

Във всеки случай нетърпението на Плевнелиев да изглежда самостоятелен от първия си ден като президент може да е искрено след унизителното отношение, което му се показа преди и по време на изборите. Завесата вече е вдигната. Звездата е на сцената, постановчикът - зад кулисите. Ще видим какво ще се случи по-нататък.

Ще запомним обаче, че президентът Плевнелиев ни обеща да станем средно богата страна, а Борисов му пожела да е обединител.

Иска ни се президентът ни да бъде наистина самостоятелно мислещ и действащ човек, уверен и сигурен да води нацията към една ясна визия и да изпълни очакванията на българите за по-добър и спокоен живот.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com