Нели Бонуса си отиде!

11901
Нели Бонуса си отиде!
Директорът на НЗОК поиска да дарява, Борисов я пресече с оставка

След среща с председателя на Парламентарната група на ПП ГЕРБ Красимир Велчев, управителят на Националната здравноосигурителна каса д-р Нели Нешева подаде оставка.

В мотивите си д-р Нешева посочва, че напуска по собствено желание директорския пост на касата заради създалото се обществено напрежение и появилите се спекулации във връзка с раздадените средства за допълнително материално стимулиране на служители и членове на НЗОК.

Само часове по-рано директорът на НЗОК опита да излезе безуспешно от ситуацията, в която сама се вкара. След като вчера почти се скара на всички, за които е странно завишеното раздаване на бонуси в здравната каса, днес Нели Нешева започна да се извинява и да обещава, че ще дарява парите.

"Реших да даря бонуса си на благотворителна организация, ще приемат моето дарение в понеделник", съобщи шефката на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Нели Нешева.

Закъснялата й благотворителност обаче не мина, след като в същото време премиерът заяви, че като председател на ГЕРБ е помолил Парламентарната група да поиска оставката й.

Афера с тлъст бонус около управителя на НЗОК

Скандал се развихри около управителя на НЗОК д-р Нели Нешева. Според разпространени от СДС информации тя е получила над 30 000 лева бо...

Нешева направи изявлението си пред TV7, само ден, след като вчера се оправда, че е получила 12 000 лева бонус, а не 30 000, както съобщиха от Синята коалиция. Тя дори се закани да заведе дело за клевета.

"От цялата си душа и сърце давам това, което съм получила, и призовавам моя екип - има и друг начин - дарителство по ведомост, всеки месец да отделят част от средствата си", добави шефката на НЗОК.

"Освен това, искам да се обърна към многобройните пациенти и медиите и да се извиня за тона си вчера, който е направил впечатление. Това беше не назидателен тон, а тон на огорчен и обиден човек и аз много се извинявам, ако някой се е почувствал назидаван, тъй както разбрах", разкая се Нешева в ефир.

Вчера тя заяви на пресконференция, че е достоен човек и цени труда си, затова си е дала допълнително възнаграждение.

Обръщение след оставката:

Разпределени са 17,2% бонуси в НЗОК

Директорът на НЗОК Нели Нешева реагира остро на отправените й обвинения за прибран голям бонус. „Г-н Гяуров, когато един юрист к...

Управителят на Националната здравноосигурителна каса д-р Нели Нешева е депозирала оставката си до председателя на 41-ото Народно събрание Цецка Цачева, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

Пълният текст на писмото на Нели Нешева гласи:

ОСТАВКА

oт д-р Нели Нешева, управител на НЗОК

Уважаема г-жо Председател,

Директорът на НЗОК се обиди, клеветели я!

Директорът на НЗОК реагира на обвиненията срещу нея. "2011 г. беше изключително тежка година, заварих една каса в тежко състояние, едн...

Моля да бъда освободена от поста управител на Националната здравноосигурителна каса заради създалото се обществено напрежение вследствие на раздадените средства за допълнително материално стимулиране на служителите и членовете на НЗОК. Не мога да остана на поста, който заемам, и заради негативните спекулации, появили се вследствие на ситуацията.

Подавайки оставката си, съм длъжна да обясня, че поех управлението на НЗОК в изключително сложен момент за системата на задължителното здравно осигуряване в България. През 2010 година имаше риск от неизпълнение на Закона за бюджета на НЗОК. В условията на тежко финансово положение аз и екипът ми съумяхме да осигурим редовни плащания към изпълнителите на медицинска помощ и не допуснахме дестабилизация на системата. През следващите години на управление изпълнявахме стриктно закона за бюджета на НЗОК, осигурихме спокойствие на системата и последователно работихме за разширяване на обема дейности, покривани от касата в интерес на пациентите. Всички действия бяха съобразявани със законовите норми. Работихме в диалог с Министерството на здравеопазването, БЛС, БЗС, БФС, Асоциацията на професионалистите по здравни грижи и пациентските организации.

Подавам оставката си, защото не приемам и не желая този случай да бъде използван за политически цели и спекулации.

Още веднъж декларирам, че работих прозрачно и законосъобразно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com