Нивото на Дунав спада

2053
Нивото на Дунав спада
Снимка: БГНЕС

Река Дунав понижава нивото си, но наблюдението на дигите остава, каза директорът на видинския клон на дружеството "Напоителни системи" инж. Димитър Йоцов.

Под око хидростроителите държат няколко критични участъка, които през минали години са били пробивани от високите води. Водният стоеж в сряда падна под 750 см, което е в границите на първа степен на критичност.

За река Дунав е обявена първа степен за опасност от заливане

Първа степен на опасност от заливане обяви Агенцията за проучване и поддържане на на река Дунав. Прогнозата за 13 март е нивото при Ру...

Видинското дружество се грижи за 38 км земнонасипни диги, които се намират от Видин до село Добри дол, община Лом. Брегът при Видин е защитен с шлицова стена, която предпазва града от връзка на реката с подпочвените води, обясни инж. Йоцов, цитиран от Стандарт нюз.

Въпреки спада, в района работят 7 отводнителни станции. Те изпомпват водата от заблатените земеделски площи. В района на Лом са залети 750 дка крайречни земи, които са били предвидени за залесяване с топола. По тази причина горските работници ще отложат залесяването за есента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество