Няма данни за вредни емисии във въздуха след пожара в Русе

4890
Няма данни за вредни емисии във въздуха след пожара в Русе
Извършени са няколко замервания

В светлата част на деня, предстои да се извърши изключително важна оценка на конструктивната част на сградата – дали е възможно вътре да влизат хора, за да започнат процесуални действия – оглед. Това съобщи за Агенция „Фокус” комисар Светослав Първанов, директор на ОД МВР Русе. Преди да получим категорични данни, че конструкцията на сградата е в състояние, което няма да застраши живота на хората, ние няма да допуснем служителите там, заяви Светослав Първанов.

„Със силите на „Пожарна безопасност”, които се изразяваха в 5 пожарни автомобила и 2 аварийно-спасителни, плюс 4 допълнителни – това е общата численост на техниката, която участваше в гасенето на пожара, с която беше потушен пожарът. За размер на щетите и други детайли относно унищоженото имущество е прекалено рано да се говори”, каза Светослав Първанов. Гасенето на пожара е отнело около 5 часа. 30 пожарникари от областно управление „Пожарна безопасност” Русе са участвали в гасенето. Заедно с подкреплението от съседните областни дирекции с четирите автомобила са участвали общо около 50 души. Причината за възникването на пожара не е изяснена все още, допълни Светослав Първанов.

Извършени са няколко замервания на въздуха в няколко точки на града – от зоната на пожара до най-отдалечените части на града „По основните показатели на въздуха, с изключение на най-близката зона, където имаше съвсем леко покачване на общите въглеводороди, в останалата част на града не получихме данни за концентрация на вредни емисии над пределно допустимите норми. Това не наложи да се евакуират хора или да се правят специални предупреждения към гражданите”, каза комисар Първанов.

Продължаваме да работим, допълни той. В момента не е изяснено какви са щетите от пожара. „Производствената сграда е унищожена на повече от 90%. Стърчат само стени. Съоръженията вътре са унищожени на 100%. Това е основното производствено помещение на завода. Като стойност на щетите, все още не може да се каже, това ще бъде в резултат на експертиза”, каза Светослав Първанов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com