Нормализирано е движението на закъсняващите влакове

13425
Нормализирано е движението на закъсняващите влакове
Снимка: БГНЕС

Движението на влаковете, които преминават в участъка между гарите Илиянци и Своге, вече протича нормално. Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

От 06:00 ч. бе спряно напрежението в контактната мрежа в участъка между гарите Курило и Своге поради счупване на пантографа на пътнически влак № 20101 от София за Мездра в гара Реброво. По тази причина всички влакове, които преминават в участъка между гарите Илиянци и Своге, се движеха със закъснение - общо 14 влака. Възстановено е движението в участъка между гарите Казичене и Столник, където беше прекъснато по-рано, поради кражба на кабели.

Влаковете в Северна България вече се движат, но все още има закъснения

Движението по жп релсите между Казичене - Мусачево - Столник вече е изцяло възстановено. Именно в този участък днес сутринта имаше сери...

Междувременно стана ясно, че от столицата са пуснати 10-15 автобуса за цялата страна. „Най-много са към Велико Търново, Варна, Бургас, Силистра, Русе, Плевен, Видин, Ямбол, Сливен, Благоевград, Банско, Пловдив. По всички направления има пътници”, заяви Галя Топалова, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България (НСАПБ). По думите й най-много пътници има днес, а за утре в сутрешните и следобедните часове, има най-много закупени билети.

"Някои от пътниците се ползват и с намаления. От 0 до 7 години са безплатни билетите, от 7 до 10 години намалението е 50 %. Има намаления за ученици, студенти и пенсионери. Най-големи са намаленията при двупосочните билети, затова съветваме клиентите да си закупуват двупосочни билети. Повече се продават еднопосочни, тъй като повечето пътници не знаят кога ще се връщат”, коментира тя.

„За връщане в София най-много резервации има на 26 декември, на 1 януари и се наблюдава, че за 5 януари се купуват билети, тъй като децата са на училище от 6 януари. Направленията пак са за цялата страна, но няма да има струпване на пътници. Явно някои се връщат само за Коледа, други за Нова Година, а трети за цялата ваканция. Стига да има пътници, ще бъдат пуснати и допълнителни автобуси за връщане”, каза още Топалова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com