Нов опит да се ремонтира Евксиноград

33239
Нов опит да се ремонтира Евксиноград
Снимка: БГНЕС

Шест месеца след като първата поръчка за ремонт на резиденция "Евксиноград" частично се провали, Министерският съвет обяви втора процедура в опит да спаси отделените за нея европейски средства. Това показва справка в Регистъра за обществените поръчки на БГНЕС.

Конкурсът за ремонт е на обща стойност 6,2 млн. лева и се финансира по оперативна програма "Регионално развитие". За да може България да усвои средствата обаче, поръчката трябва да е приключила в края на септември 2014 г. Срокът за изпълнение, заложен в новата процедура, е 300 дни при първоначално предвидени 450 дни, пише "Труд".

Целият проект за обновяване на резиденцията включваше ремонт на двореца, прилежащия му парк и оранжериите, както и консервация на археологическите разкопки на крепостта "Кастрици". Общата стойност на конкурса е 8,2 млн. лева.

Първата поръчка за ремонт беше обявена в началото на 2013 г. и завърши с един сключен договор на стойност 2 млн. лв. - за обновяване на парка. Останалата част от процедурата се провали, защото от четирима явили се участници трима не отговаряха на условията.

Министерският съвет все още не е избрал и компания, която да осъществи надзора на реставрацията, показва справка в регистъра за обществени поръчки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com