Новини или Novini - картината на печата за 1 април

4714
Новини или Novini - картината на печата за 1 април
Снимка: iStock/Guliver

След като ГЕРБ предложиха Мария Габриел за водещ на евролистата се очертава сблъсък между нея и Елена Йончева. По-интересното е, че Борисов заяви, че скандалът с апартаментите на Цветанов бил удар срещу него, някой нарочно направил тази работа един вид. Изводите оставяме на вас, а през това време ето какво е най-важното в печата.

Вестник "Труд" 

Вижте мъжа, когото полицията проверява за заплахи срещу Борисов, пише "Труд", показвайки снимка на чичко с автомат на име Теодор Николов. Човекът написал в социалните мрежи, че ще отстреля премиера и че е българоубиец, като даже и видеоклип е пуснал, на който коментира: "Гледаш новините, гледаш снайпера. Няма друг да ги оправи - ей го законът, стига сме си губили времето", докато Цветан Цветанов говори за закона и апартамента си. Агенция ПИК, разбира се, го обяви за привърженик на БСП. Пред bTV Николов обясни, че думите му не може да са заплаха и добави, че не може да е заплаха това, че "трябва да бъдат изгонени със сопи".

Принципно, възможно е наистина да е опасен - но ако тръгнем да проверяваме всеки агресор в социалните мрежи няма да остане свободен полицай по улиците. А и дали наистина опасният и способен ще тръгне да пише из Facebook какво мисли да направи?

Вестник "Сега"

"Борисов забрани езика на омразата в кампанията за евродепутати", пише "Сега", цитирайки словото на Борисов на старта на надпреварата за европарламент. И след това веднага го използва, твърдейки, че другите десни - с изключение на партньорите от СДС - правели всичко възможно да върнат БСП и ДПС на власт и се обръщали срещу него. Как така едновременно го забрани и едновременно веднага го приложи - това може да го направи само той.

Вестник "24 часа"

"Ердоган завоюва почти сигурно Анкара и Истанбул на местните избори", пише "24 часа" след напрегнатия вчерашен ден по време на вота в Турция. Изборите обаче минаха с двама убити и няколко ранени, но това изглежда е нормален процес в южната ни съседка. На всичкото отгоре имаше и земетресения - когато Турция гласува цялата страна се люлее. 

Вестник "Монитор"

От минус 2 до 29 градуса през април, пише "Монитор", а на нас вече ни е лошо, понеже тия амплитуди уж трябваше да са характерни за колебливия март. Вече за всеки ден от седмицата си с различно облекло - понеделник по тениска, вторник със зимно яке, сряда по лятно, четвъртък с планински обувки и с готовност да викаш спасителни екипи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Българчетата първи в Европа по пушене и пиене, е-цигарите са все по-популярни

BILLA и децата на България: Много истории, едно списание

Служители на BILLA събраха над 4000 лв. в благотворителен великденски базар

От днес започва изплащането на великденските добавки

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com