Новини или Novini - картината на печата за 12 март

4025
Новини или Novini - картината на печата за 12 март
Снимка: iStock/Guliver

Изпратихме 11 март с новината, че киберпрестъпността причинява щети за 1600 млрд. долара. Ето какви са водещите новини в печата за днешния 12 март. 

"Сега"

Скандалът с опрощаването на дълговете на мюфтийството продължава. Изданието съобщава, че все пак има сделка между ГЕРБ и ДПС за опрощаване на задълженията към държавата на към Главното мюфтийство, които са над 8 млн. лв. Стенограма от парламента опровергава яростното отричане на управляващите, че има договорка, като от нея става ясно, че финансовият министър Владислав Горанов счита милионите за малка сума на фона на 40 млрд. лева приходи в държавната хазна. А двигатели на "опрощението" са Цветан Цветанов и Мустафа Карадайъ, като поправката им не е подкрепена от работната група по Закона за изменение на Закона за вероизповеданията, на ниво парламентарна комисия също няма съгласие заради 5:5 гласа.

Друга водеща новина е, че Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) предложи амнистия за търговците на горива, които работят в "сивия" сектор. Идеята е те да не бъдат преследвани за предишни данъчни и административни нарушения и задължения, ако доброволно излязат на светло. Препоръката е залегнала в секторния анализ на антимонополната комисия, която вчера пусна резултатите от поредното си проучване на пазара на горивата.

"24 часа"

В днешния си брой изданието информира, че Мария Габриел е получила най-много номинации за евродепутат в структурите на ГЕРБ. Габриел има над 10 000 в 232 общини. За друг акцент изданието избира новината, че до 15 април от МРРБ приемат предложения за нови правила за управление на етажната собственост. 

"Труд"

Вестникът информира, че руснаците продават имотите си по Черноморието на българи. Така нашенците вече са 60% от собствениците на имоти по морето. Изданието остава на имотна тематика и съобщава още, че цените на апартаментите са нараснали с 25%. Най-бързо се покачват цените в София и Пловдив.

"Монитор"

26% от заловените крадци на ток в Западна България имат по повече от едно нарушение и на практика са рецидивисти в незаконното използване на електроенергия. Почти хиляда от тях са с над 3 съставени протокола през последните три години, пише медията по информация от ЧЕЗ. Вестникът обръща внимание и на предстоящото лято. Оказва се, че по-малкото чужди туристи, желаещи да почиват на нашето Черноморие тази година, доведоха до удължаване на срока за ранни записвания. Родни туроператори предлагат промоции на българските туристи с цени като през февруари до края на март.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com