Новини или Novini - картината на печата за 14 януари

2846
Новини или Novini - картината на печата за 14 януари
Снимка: iStock/Guliver

Нова седмица, ново начало ... или стари проблеми. Омагьосаният кръг е най-големият ужас, в който можем да живеем – защото означава повторение до безкрай. Дали още ни пука – да видим какво предлагат и медиите – още от същото ново или ...

Вестник "Сега"

Защо парламентът твори законова глупост след законова глупост? Според вестника една от причините е, че не желае да плати 100 000 лева на Съвета по законодателство. Лично ние малко се съмняваме, че дори да имаше съвети, резултатът щеше да е различен.

На първа инстанция пък Орлин Аврамов осъди прокуратурата да му плати 9000 лева - заради обвинението за адвокатката Надежда Георгиева отпреди 19 години. Случаят беше един от знаковите по времето на Никола Филчев, както и убийството на прокурор Николай Колев и на следовател Илия Илиев, който неофициално твърдял, че Филчев е убил Георгиева.

И една образователна новина - елитните гимназии е София масово приемали след VII клас без да имат необходимия бал. Това ставало "в особени случаи, с мотивирано предложение на директора пред образователния министър". Но "особените случаи" са стотици, като само във Втора английска така е приет цял клас - 24 ученици.

Вестник "24 часа"

Медията първа съобщи за поредния случай с луди глави, тръгнали да търсят дивото край Банско. Петима македонци попаднали в един от демянишките улеи и съответно създали работа късно вечерта за Планинската спасителна служба.

Вестник "Труд"

Вестникът обръща внимание на грипа чрез интервю с директора на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. Сега в България идва щамът „Калифорния”, който засяга и очите, плюс 38 градуса температура и болки в мускулите и ставите. "Екстри" са още кашлицата и по-затрудненото дишане.

Вестник "Монитор"

Големите централни теми на медията са отново свързани с криминалната област – Цветан Василев и къде обичат да бягат търсените от закона у нас, а именно – в Германия.

По първата тема вестникът разказва за поредното заседание по делото "КТБ". През 2013 година Василев раздал на "довереници" 2 млн. долара под формата на коледни бонуси. Сумите варирали между 250 000 лева до 450 000 лева. Пачките били сложени в непрозрачни, подаръчни пликчета, уточниха от спецпрокуратурата. Бонусите получили охранителят Васил Шуманов, Венцислав Тодоров, директорът на "Бромак" Иван Стойков, Красимир Зарев, както и финансовият директор на "Дунарит" Никола Киров.

Втората тема пък е построена на статистическа база – през миналата година над 8 от 10 екстрадирани от чужбина в България са от Германия. И тук идва въпросът - що за идиот си, за да бягаш в Германия? От друга страна да бягаш към Турция или Сирия не изглежда по-добре ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Техномаркет премества магазина си във Велинград в новия Ритейл парк

Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com