Новини или Novini - картината на печата за 16 март

5838
Новини или Novini - картината на печата за 16 март
Снимка: Getty Images/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от вестниците, за днешния понеделник, 16 март.

Вестник "24 часа"

Ежедневникът поставя интересен фокус върху темата с коронавируса. На Европа е нужен спешен план срещу икономическата катастрофа, предава информация от професори по икономика от различни университети по света. 

Буферите и защитните стени, които бяха поставени след световната финансова криза и еврокризата са направени да с борят с различен тип криза. Такава във финансовия сектор и за отделна държава. Сега е напълно различно

По тази причина и защото битката срещу интегрирането не е спирала, за решаването на тази криза трябва общоевропейски отговор. Това не е само икономически краштест, но и тест на европейското обединение. Как ще европейските лидери ще се справят с него в обстановка на постоянен страх за собствения си народ, ще се помни завинаги. От друга страна, кризата дава възможност на тези лидери да изградят доверие, да покажат обединение, сила, загриженост и солидарност. Те трябва да покажат, че Европа може да направи един наистина ефективен план за справяне с катастрофа. Броени седмици след Brexit, Европейският съюз трябва да покаже, че има сили да е справи в драматична обстановка.

Вестник "Труд"

Изданието пише, френският министър на здравеопазването Оливие Веран е направил признание в Twitter, че приемът на противовъзпалителни лекарства като ибупрофен и кортизон може да бъде фактор за влошаване на инфекцията от COVID-19. Тази информация обаче беше опровергана снощи

"В китайските препоръки се споменават противовъзпалителни, нестероидни средства, в които влизат и двата медикамента. Това вече е достоверна информация за 80 000 случая. Докато французите работят с неофициална информация. Общото между тримата починали било, че взимали ибупрофен. Извинявайте, това са глупости, пълни глупости", заяви по време на брифинг ген.-майор Венцислав Мутафчийски във ВМА.

Вестник "Монитор"

Появилите се в някои италиански медии предположения, че главен виновник за катастрофалното разпространение на коронавирус в Милано и цялата област Ломбардия е задействаната в региона през втората половина на 2019-та мощна телекомуникационна мрежа 5G, могат и да се окажат верни, пише медията.

Защото за мнозина специалисти високите ѝ честоти рушат безмилостно и изключително бързо човешката имунна система, особено у онези хора, където тя е накърнена от други фактори, превръщайки я в лесна плячка на оказал се убийствен вирус, който иначе не е много по-различен от десетките, върлували досега по света. В подкрепа на тази теза пишещото братство из Апенините цитира най-често американския учен с българско фамилно име Роналд Нийл Костоф, който работи в престижния Georgia Institute of Technology, специалист е по космически технологии и е автор на над 200 книги и статии. Като последните му публикации са посветени почти изцяло на пагубното влияние върху защитните сили на човешкия организъм на електромагнитните полета на безжичните връзки Wi-Fi, 2G, 3G, 4G. И особено на мощната и безпощдна според учения към клетките на нашето тяло мрежа 5G.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

На места има добри условия за туризъм в планините

Какви са щетите от градушката в Садово и Първомай

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com