Новини или Novini - картината на печата за 18 декември

3698
Новини или Novini - картината на печата за 18 декември
Снимка: iStock/Guliver

17 декември не мина без трагични новини и събития. Денят започна с новината за убийството на млада жена в столичния хотел Рила и завърши с представянето на Марк Жирардели за 100% собственик на "Такс сървисиз лимитед", която от своя страна е мажоритарен собственик на "Юлен".

Сега

Вестникът избира за една от водещите си новини инициативата на ДАНС да разследва Десислава Иванчева. Оказва се, че от прокуратурата и ДАНС са търсили корупционни практики в община "Младост" месеци преди бизнесменът Ваклин да се оплаче за забавена преписка. Друга, не по-малко важна новина е глобата от 77 млн. евро за БЕХ, разпоредена от Европейската комисия. Според изданието мярката е последица от отказа на правителството да либерализира газовия пазар. 

24 часа

Вестникът хвърля светлина върху последните дни от живота на убитата жена в хотел "Рила" в София. Знае се, че тя е от Гълъбово, а предполагаемият убиец е имал сериозни проблеми. Изданието залага на криминалната нотка и информира за поредния случай на измама, чиято жертва е възрастен човек.

Труд

Водещо заглавие на вестника е срещата в МОСВ, по време, на която Марк Жирардели обсъди с трима министри концесионния договор за ски зона Банско и необходимостта от изграждане на втори кабинков лифт в курорта. След това изданието се прехвърля върху информация, свързана с предпочитанията на българина за размера на телевизора.

Монитор

Вестникът представя информация за извършените ремонти през изминалата година в София. Общо 929 хиляди квадратни метра асфалт са били изсипани по улиците на столицата, обобщи зам.-кметът на града Дончо Барбалов по време на годишния семинар на Столичната община за проектобюджета на кметството за 2019 г. Друг акцент в изданието е, че 30 водачи на тирове са отнесли яки глоби за навлизане на магистрала "Хемус", нарушавайки забраната за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона. Те са блокирали движението по магистралата в неделя за часове, съобщиха от Пътна полиция. Санкцията за шофьорите нарушители включва глоба от 300 лева, лишаване на водача от право да управлява за срок от 1 месец и спиране на камиона от движение за 3 месеца.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com