X
 
 

Новини или Novini - картината на печата за 18 юли

2614 0
photo of Новини или Novini - картината на печата за 18 юли
Снимка: iStock/Guliver
Докато още не са ни изхакали и прехакали, ето и какво пишат вестниците за днес.

Сега

Комисията за лични данни ще бави с месеци глобата на НАП заради бруталната хакерска атака, която порази сайта на институцията, пише "Сега". Според медията дори е възможно НАП да се окажат напълно невинни. Санкциите иначе стигат до 20 милиона лева. Ако действително накрая пак се окаже, че "Всичко е законно" можем да закриваме държавата - законно, преди да я закрият 20 годишни момчета. 

Труд

Спират пенсията на българите в Турция, ако не ходиш 2 пъти годишно да обявиш, че си жив, пише "Труд". Трябва да подаваш декларация за това, че си жив, за да може държавата да е сигурна в тая работа. Много е интересно как би изглеждала тази декларация. Примерно на нея просто пише: "Жив съм". И подписваш. И там чиновниците я получават и викат - тоя е жив, супер. И подписват. 

24 часа

"24 часа" не пропускат златния шанс, когато съобщават за арестувания Кристиян, който (така се говори засега) хакнал НАП, да добавят накрая на изречението: Вижте го. Също така те разказват и за него по най-новия вестникарски начин - проверка на фейсбук. От медията обясняват как Кристиян се тагвал в различни чалга заведения и бил запален геймър. 

Монитор

Всеки 6-и българин би станал приемен родител, ако получава заплата, пише "Монитор", цитирайки проучване. Одобрението е най-голямо сред висшистите. Лошата новина е, че през 2015-та година двойно повече българи са проявили подобно желание. Какво толкова се промени за четири години? 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално