X
 
 

Новини или Novini - картината на печата за 20 юни

3028 0
Новини или Novini - картината на печата за 20 юни
Снимка: iStock/Guliver
Редакционният екип на Actualno.com представя кратък преглед на печата от днешния 18 юни.

Вестник "Сега"

Прокурорът Гешев ще бъде проверяван заради делото "Иванчева", пише "Сега". Причината - материал на "Фрогнюз", който твърди, че жената, която е близка на Гешев, е близка и до сътрудник на бизнесмена Александър Ваклин. Ако това действително се докаже така, цялото дело започва да замирисва вече твърде много. Също както случаят с малката Мими, която почина от левкимия, докато НЗОК се е ослушвала трябва ли да плати за лечението ѝ или не! Здравната каса си има оправдание - забавянето на одобрението на плащането се дължи на липсваща задължителна медицинска документация от ИСУЛ и най-вече защото болницата не е посочила цени на използваните лекарства. Въпреки това процедурата е задвижена нататък и са изискани становища от външни консултанти за необходимостта от лечението с точно тези препарати, казват още от НЗОК. Има и проверка на ИСУЛ, тъй като имало два документа с различни цени на лекарства. И въпросът е кой го домързя да звънне един телефон, вместо да си общува по пощата?

Вестник "24 часа"

"Ученици от Бургас създадоха баткомобил на ток, пускат го на състезание в Лондон", пише "24 часа". Талантливите момчета от "Механотийм" все още не са мислили дали да патентоват продукта си и избрали закачливо название - нещо средно между Батман и Батко. Нещо подобно е и нашият премиер, напомняме. А на момчетата - успех!

Вестник "Труд"

12 000 глоба за шум на открито, пише "Труд", цитирайки последните законови промени, които бяха част от една дълга битка на НФСБ. Е, в крайна сметка Валери Симеонов доведе докрай най-голямата си кауза - срещу шума. За няколко години в политиката - стига. 

Вестник "Монитор"

"Дране като за нашето море", гласи заглавието на коментарен текст в "Монитор", който разказва за нещо, с което всички сме се блъсвали - принципът "ден година храни", подсилен до крайност и нелепост по Черноморието. После да не се чудим защо избираме Гърция - там те одират само в краен случай, а ако го направят, даже ти е хубаво. 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители