Новини или Novini - картината на печата за 23 май

3403
Новини или Novini - картината на печата за 23 май
Снимка: iStock/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com ви представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите за днешния ден, 23 май.

В. "Сега"

Заместник-главният прокурор Иван Гешев твърдо отказва да разкрие публично имуществото на жената, с която съжителства. В закона е дадена възможност той да скрие информация за лицето, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала, и той се възползва от нея. Въпросът стана актуален, след като Frognews освети смущаващи връзки между жената до Гешев Детелина Ханчева и съдружник на бизнесмена Александър Ваклин, който е основен свидетел на прокуратурата по делото за подкуп срещу Десислава Иванчева, пише вестникът.

В. "Монитор"

Иманярите у нас търсят богатства, намирали се в древността в съществувалите тогава 30 римски банки. Те смятат, че несметните съкровища са закопани покрай трите основни пътни артерии, които римляните са изградили у нас. Намирали се на определени разстояния и в определени райони, пише изданието. Картите на античния свят показват, че павираните трасета минавали през Родопите, Тракия и Мизия и водели към всички краища и посоки в Европа. Най-интересни за иманярите са отсечките през запуснати села, където имало малко полиция и копачите действали необезпокоявано.

В. "24 часа"

Цените на жилищата в страната и възнагражденията в момента са такива, че на един жител на Стара Загора, който получава средната за града работна заплата, са му необходими 7 години и 4 месеца работа, за да си купи жилище от 80 квадрата в града. За същото по големина жилище, но в морската столица, на варненеца ще са му необходими 11 години работа, показват изчисления на вестника въз основа на данните на НСИ за средната работна заплата и за цените на имотите в съответните градове към началото на 2019 г.

В. "Труд"

На първата си страница изданието се спира на темата за нарушенията при партийните субсидии. 

Допълнителни пари над определените субсидии са разпределяни на партиите в парламента всяка година още от 2002-ра, след като депутатите за пръв път гласуват да има държавната издръжка. Това показа разследване на “Труд”, след като от “Шоуто на Слави” разкриха, че само през 2018 г. са изплатени над 6,5 милиона лева допълнително над 11-те лева на глас. Проверка на вестника показа, че данните на шоуто са почти напълно точни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

След като Сарафов нареди проверка: Ето какво нарушения откриха в СРП

До 30 000 лв. за проекти за бизвес на хора с увреждания дава МТСП

Светият синод избра врачанския митрополит Григорий за наместник-председател

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Свещеник в гладна стачка заради касирания избор в Сливенската епархия (СНИМКИ)

Не ходете в планините, има мъгла, дъжд и сняг

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Къде са 400 млн. лева за пътна безопасност?

Светият Синод избира наместник-председател

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.
Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Днес - 19 март, 2024 г, имен ден празнуват Дария, Найден, Дарина, Дарин. Честит имен ден! Името Дария е женската форма на името на персийския цар...