Новини или Novini - картината на печата за 5 септември

5783
Новини или Novini - картината на печата за 5 септември
Снимка: iStock/Guliver

Actualno.com представя акцентите от днешния преглед на печата.

"Сега"

24 милиона лева за километър. Това е планираната сума за 6-километровата отсечка от Околовръстното шосе на София. В сряда правителството одобри 144.6 милиона лева за трасето от пътен възел "Младост" до "Цариградско шосе", където е връзката с магистрала "Тракия". Намеренията за изграждането на този участък са от повече от десетилетие, но досега въпреки тежките задръствания нищо не бе направено. Разписаната сума превръща този участък в поредното "златно" трасе при новоизгражданите пътища, пише вестникът в днешния си брой.

"24 часа"

Съдят трима за обира на века в Хасково - задигнали 1,833 млн. лв. от централната поща, пише "24 часа". Хасковската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителния акт за грабежа на 1,833 милиона лева от централната поща в областния център. Трима мъже ще бъдат изправени на подсъдимата скамейка като извършители и помагачи в обира на крупната сума.

Престъплението бе извършено в нощта на 7 срещу 8 юни 2016 година. Тогава маскирани проникнаха в областната пощенска станция след като първо обезвредиха охранително - известителната техника. След това приведоха в безпомощно състояние пазача.

"Труд"

Катаджии погнаха електрическите тротинетки - това е заглавието на първа страница на в. "Труд". Друг акцент в броя са новите правила за плащане на ДДС - като например премахването на възможността за неплащане чрез прехвърляне на магазин на поредица от фирми.

"Монитор"

Агенцията по заетостта ще представи дейността си със собствен щанд на кариерното изложение за квалифицирани кадри Career Show 2019 на 10 септември в зала „Арена Армеец”, пише "Монитор". Участниците във форума ще имат възможност да се запознаят със свободните работни места, предлагани на пазара на труда – актуалните за деня свободни позиции за специалисти и квалифицирани работници, които се предлагат в цялата страна, и как могат да се информират за тях чрез сайта и офисите на Агенцията по заетостта. Ще бъдат презентирани различните услуги, както за търсещите работа, така и за работодателите. Нагледно ще бъде демонстрирана платформата за европейска трудова мобилност EURES, чрез която може да се окаже подкрепа на желаещите българи да се завърнат и работят в родината, заявиха още от агенцията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Жилищата в България: Актуални данни за цените по градове

Срещу тримесечната забрана за улов на бяла мида: Рибари на протест (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com