Новини или Novini - картината на печата за 6 септември

4300
Новини или Novini - картината на печата за 6 септември
Снимка: iStock/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com представя краткия преглед на печата, посветен на акцентите от вестниците, за днешния 6 септември - Деня на Съединението на България.

Вестник "Сега"

Всекидневникът коментира темата със закрилата на детето у нас, като цитира информация на ресорното министерство. От нея става ясно, че промените в законодателството по отношение закрилата на децата, които влизат в сила от 1 януари 2020 г., са в подкрепа на децата и техните семейства. "Нищо съществено не се променя в сравнение със сегашните разпоредби, нито се въвеждат чужди модели и идеология", уверяват от Социалното ведомство по повод подновената кампания в социалните мрежи срещу несъществуващи намерения да се отнемат деца от родителите им. 

Вестник "24 часа"

Изданието отбелязва, че съгласно ново проучване, чужденците, които работят у нас, се чувстват доволни от живота си. 11-то място сред общо 64 държави - тази година България се представя много добре в изследването „Expat Insider 2019" на компанията „InterNations", която поддържа социална мрежа за хора, работещи в чужбина. От компанията твърдят, че това е едно от най-мащабните допитвания за живота и работата в чужбина. Анкетирани са били 20 000 души в 64 страни, сред които и България. Миналата година страната бе включена за първи път в изследването. Тогава тя се нареди на 21-ва позиция.

Вестник "Труд"

Ежедневникът пише, че двадесет български компании са сред топ 500 на най-големите в Централна и Източна Европа, съгласно данни от новата класация на Coface. Тази година българските фирми в класацията са с 3 повече от миналата, което е рекорд за нашата страна. Показателят нарежда България на седмо място по брой фирми в Централна и Източна Европа в топ 500.

Вестник "Монитор"

Телефонни номера, свързани с повече от 400 милиона акаунта във Facebook, са останали незащитени онлайн в последния пропуск в поверителността за гиганта на социалните медии, разбираме от публикация в медията. Става ясно също така, че изложеният на публично достояние сървър съхранява 419 милиона данни на потребители в няколко бази данни - 133 милиона акаунта в САЩ, повече от 50 милиона във Виетнам и 18 милиона във Великобритания.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com