Новините: Най-важното от деня, 9 ноември

11192
Новините: Най-важното от деня, 9 ноември
Снимка: Screenshot

Агенцията по вписванията си направи щедър подарък и то точно за периода, в който Търговският регистър бе сринат и нанесе тежки щети на бизнеса у нас. Оказва се, че през октомври служителите са получили бонуси в размер на 700 000 лв. като "допълнителни възнаграждения за постигнати резултати" през месеците юли, август и септември, научи "Сега" от свои източници.

ОБЯСНЕНИЕ ЗА БОНУСИТЕ: ОТГОВОРНА Е ФОРМУЛА, ДАВАТ СЕ ОТ ИКОНОМИСАНО

Ръководителят на всяка агенция определя вътрешни правила за работа в учреждението, като той определя заплатите. Обикновено става въпрос за натрупани средства от икономии, например от болнични листове. Това каза правосъдният министър Цецка Цачева по скандала с раздадени бонуси. От своя страна шефката на Агенцията Габриела Козарева обясни, че отговорните служители за срива на Търговския регистър не са получили допълнителни възнаграждения.

ЕДИН ЧОВЕК ЗАГИНА СЛЕД ОПИТ ЗА МАЩАБЕН АТЕНТАТ В МЕЛБЪРН

Един човек почина след нападение с нож в австралийския град Мелбърн, съобщава телевизия ABC. По-рано бе съобщено за трима ранени. Нападателят, който се намирал близо до горящ автомобил, е бил прострелян от полицията в гърдите и е в критично състояние. Настанен е в клиника, в критично състояние.

ДИРЕКТОРЪТ НА ТЕЛЕВИЗИЯ "АЛМА МАТЕР": ЛОША РЕКЛАМА НЯМА

„Лоша реклама няма, ако човек може да си я защити“. Това каза в ефира на Нова телевизия директорът на студентската телевизия „Алма Матер“. Коментарът му бе по повод клип за обявяване на кастинг за водещи и репортери за студентската телевиция на Софийския университет, който скандализира много хора в социалните мрежи.

ВЪЛЧЕВ: НА МЯСТОТО НА УЛИЧЕНИЯ В ПЛАГИАТСТВО РЕКТОР ЩЕ БЪДЕ НАЗНАЧЕН СЛУЖЕБЕН

Припомняме, че по-рано избухна скандал след като Комисията по академична етика към МОН представи доклад, в който се казва, че професор Росен Василев - ректор на Варненския технически университет - е плагиатствал от свои колеги.

ЗАХАРИЕВА: ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРИЛОЖИ В ЦЕЛИЯ ЕС ЗАРАДИ БЪЛГАРИЯ

Може да се каже, че България щe бъде причина в целия ЕС да не може да прилага Истанбулската конвенция. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в отговор на въпрос на Иво Христов от БСП на днешния парламентарен контрол.

ЦАЦАРОВ СЕ ОПЛАКА, ЧЕ СЪДЪТ МУ ПРЕЧИ ДА ОПИТА ДА ОСЪДИ ДЕПУТАТ ОТ БСП

Главният прокурор Сотир Цацаров отправи сигнал до Инспектората към Висшия съдебен съвет с искане за извършване на проверка поради забавяне на изготвянето на мотивите към присъда на Софийски градски съд (СГС), съобщиха от прокуратурата.

САГАТА ПО ДЕЛОТО "ОКТОПОД" ПРИКЛЮЧИ: АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ Е НЕВИНЕН

Съдът призна Алексей Петров за невинен по всички обвинения. Заедно с още няколко души, той бе обвинен за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудване, както и за разгласяване на държавна тайна.

НАД ЕДИН МИЛИОН ДУШИ ГОДИШНО ЛЕЖАТ В БОЛНИЦА У НАС

Над един милион души лежат в болница у нас годишно. Само през 2017 г. хоспитализираните са били 1 251 772, което прави почти всеки пети. Това показва справка от Националната здравноосигурителна каса, цитирана от "Монитор".

АНГЕЛКОВА: НА ВИТОША ДРУГО СТРОИТЕЛСТВО НЯМА ДА ИМА

"Планът за управление на "Витоша" трябва да бъде променен, за да могат да се подменят лифтовете и съоръженията. Там друго строителство категорично няма да има. Това е едно огромно богатство, което не се използва." Това каза министърът на туризма Николна Ангелкова в интервю за bTV.

СПОРЕД МИРОСЛАВ НАДЕНОВ ИМА ПРОБЛЕМ С УНИЩОЖАВАНЕТО НА ПТИЦИТЕ, ЗАСЕГНАТИ ОТ ПТИЧИ ГРИП

"Имам съмнение, че при това загробване не се подават съответните данни и се саботира. В момента у нас има четири мобилни станции за унищожаване на животински трупове, при тях има ветеринарни лекари, там отчетността е страхотна, няма как да се излъже, но не се ползват." Това каза в интервю за bTV бившият министър на земеделието Мирослав Найденов.

КМЕТОВЕ ОТ МАЛКИ ОБЩИНИ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА

След като дадоха месец отсрочка на държавата да реши проблема им, кметовете на малките населени места у нас излизат на протест на жълтите павета. В събота те ще протестират на жълтите павета пред парламента и Министерския съвет, разказва в свой материал Нова телевизия.

РУМЕН РАДЕВ: ОСНОВИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ СА КРИТИЧНО ЗАСТРАШЕНИ

Държавният глава направи обръщение към народа по повод 10 ноември.

1,8 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ПОПАДАТ ЕЖЕДНЕВНО НА ФАЛШИВИ НОВИНИ

"Най-бързо се разпространяват фалшивите новини, докато за истинските информации е необходимо 6 мин., за да достигнат до 1500 души. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова, която участва в международна конференция "Фалшивите новини на истинските тролове".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com