Новините: Най-важното за деня, 12 септември

5744
Новините: Най-важното за деня, 12 септември
Снимка: Gettyimages.com

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас акценти от най-важните събития през изминалите 24 часа във вечерния информационен бюлетин.

ЕВАКУИРАХА УЧИЛИЩА И МАГАЗИНИ В ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ В РУСИЯ ЗАРАДИ СИГНАЛИ ЗА БОМБИ

Бомбени сигнали доведоха до мащабна евакуация в редица големи градове в Русия, пишат изданията "Ведомости" и "Комерсант". Десетки хиляди хора са засегнати в градове по протежение на цялата страна.

ДЕЙСТВИТЕЛНО ЛИ ИМА ЕДИНОДУШИЕ ЗА ИЗБРАНИЯ ВАРИАНТ ЗА АМ "СТРУМА"?

Въпреки заявеното пълно единодушие около избрания вариант за изграждането на АМ "Струма" през Кресненското дефиле, има опасения, че България се е спряла на спорен вариант за преминаването на магистрала.

В СЛЕДВАЩИТЕ ЧЕТИРИ ГОДИНИ УЧИТЕЛСКИТЕ ЗАПЛАТИ ЩЕ НАРАСТВАТ, ОБЕЩА МИНИСТЪРЪТ

Учителските заплати постепенно ще нарастват и през 2021 г. ще достигнат до 130% от средната работна заплата за страната. Това заяви днес в Казанлък просветният министър Красимир Вълчев.

КНСБ ИСКА ЗАКОНОДАТЕЛСТВО, КОЕТО ДА НИ ПАЗИ ОТ РОБОТИТЕ

КНСБ иска законодателство, което да регламентира ролята на дигитализацията и човешкия фактор на пазара на труда. Тези норми трябва да гарантират, че човекът ще продължи да има ключова роля и няма да бъде изместен от новите технологии, заяви пред форума „Бъдещето на труда – такова, каквото го искаме“ лидерът на конфедерацията Пламен Димитров.

УПРАВИТЕЛЯТ НА НЗОК: ОСНОВНИЯТ ТЕЧ В КАСАТА ИДВА ОТ ЛЕКАРСТВАТА

Недостигът в бюджета на Здравната каса е контролируем. Това заяви още управителят на НЗОК проф. д-р Камен Плочев по повод доклада на зам.-финансовия министър Кирил Ананиев, че в Касата има 285 млн. лева недостиг.

ВТОРИ ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА

Втори ден поред, в 17.00 часа днес започна протест пред сградата на Народното събрание. Събралите се демонстрираха недоволството си от политическата система и поискаха промяната ѝ.

КОРНЕЛИЯ НИНОВА ПОСТРАДА ПРИ КАТАСТРОФА

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е пострадала при катастрофа на кръстовище в София, след което е прегледана в болница.

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА ЕП ПОИСКА ПОВЕЧЕ ВЛАСТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

Борбата с климатичните промени, Brexit и безработицата – това са основните предизвикателства пред Европейския съюз според председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.

ТРАЙЧО ТРАЙКОВ СЕ СЪМНЯВА, ЧЕ ДЪРЖАВАТА СПАСЯВА "ДУНАРИТ" АД

От няколко години насам светът е в ситуация, която не е добра за много хора, но е добра за оръжейната индустрия. Няма от какво ”Дунарит” да бъде спасяван. Това заяви Трайчо Трайков.

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА БЪДЕ РАЗРЕШЕНА КРИЗАТА МЕЖДУ ЕС И ТУРЦИЯ?

Процесът на присъединяване на Турция към Европейския съюз е разтърсван от двустранните кризи с Германия, Франция и Холандия.

СТЕФАН ВОДЕНИЧАРОВ: ТРЯБВА ДА СЕ ДАДЕ ШАНС НА ХОРАТА С ПОТЕНЦИАЛ ДА СЕ РАЗВИВАТ ПО-БЪРЗО

В първата част от разговора ни с акад. Стефан Воденичаров относно националните цели и приоритети, които трябва да формулира България, за да стане една хубава за живот страна, обърнахме внимание на съдебната реформа, сигурността и здравеопазването. Днес ще погледнем основно към българската икономика – какви цели следва да си поставим и как да ги постигнем.

Д-Р МАРИЕТА РАЙКОВА Е НОВИЯТ ДИРЕКТОР НА ФОНДА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ДЕЦА

Със заповед на министъра на здравеопазването от поста директор на на Център "Фонд за лечение на деца" (ЦФЛД) е освободена д-р Тинка Троева, а на нейно място е назначена д-р Мариета Райкова, съобщиха от здравното ведомство.

ИНИЦИИРАХА ПОДПИСКА ЗА ВЪВЕЖДАНЕ НА НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ ВЪРХУ ДОХОДИТЕ

Подписка за въвеждане на необлагаем минимум върху доходите и гъвкав ДДС са инициирали синдикалисти, неправителствени организации и извънпарламентарни партии. Вече 10 години най-ниските доходи у нас са без облекчения.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com