Новините: Най-важното за деня, 14 август

3379
Новините: Най-важното за деня, 14 август
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас акценти от най-важните събития през изминалите 24 часа във вечерния информационен бюлетин.

МИНИСТЕРСТВОТО НА ТУРИЗМА СЕ РАЗГРАНИЧИ ОТ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ

Проверките на Министерството на туризма са само по отношение на плажовете, не на хората и нямат нищо общо с тези на Валери Симеонов отбеляза Николина Ангелкова.

СОБСТВЕНИЦИ НА ДИСКОТЕКИ: ЗАВЕДЕНИЯТА СЕ ПРОВЕРЯВАТ ИЗБИРАТЕЛНО

При избора на обекти за проверки има избирателност. Това каза председателят на УС на Съюза на собствениците в "Слънчев бряг" Елена Иванова. Тя определи проверките под ръководството на вицепремиера Симеонов като търсене на пиар, който не работи нито за него.

"КЛУБ НА ХОТЕЛИЕРА": ПОДКРЕПЯМЕ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ЗА ДЕЙСТВИЯТА МУ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ

Ние, членовете на СНЦ „Клубът на хотелиера“ изразяваме категоричната си подкрепа и приветстваме Валери Симеонов за смелостта му да пристъпи към действие за разрешаване на проблема с шума в к.к. Слънчев бряг.

ДОГАН СЕ ЯДОСА: ЗА КАКВО ДА МЕ АРЕСТУВАТ? НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙТЕ С МЕН!

Не се занимавайте с мен, гледайте държавата! Това призова почетният председател на ДПС Ахмед Доган в интервю пред Epicenter. Така той коментира публикации в някои медии, че се подготвя ареста му. Слуховете за това бяха подхранени днес и от шефа на Бюрото за контрол върху СРС-та Бойко Рашков.

НЕНО ДИМОВ: ПРЕКАРТИРАНЕТО НА КАЛИАКРА ЩЕ ОТНЕМЕ МЕСЕЦИ

Предполагам, че прекартирането на Калиарка ще отнеме месеци, тъй като това е огромна зона. Очаквам да започне пролетта на следващата година, но това ни дава време да видим коя е базата, на която стъпваме и кои са спорните неща. Това заяви министърът на околната среда и водите Нено Димов.

ШЕФ В БФС ПОИСКАЛ СЕКС ОТ МЛАДА СЪДИЙКА

Млада жена – футболен съдия обвинява шефа си в сексуален тормоз. Тя се казва Теодора Тодорова, а обвиненията са към председателя на Областия съвет на БФС в Монтана Ангел Стоянов.

ТОЛ СИСТЕМАТА ТРЯБВА ДА ЗАРАБОТИ ДОГОДИНА, СЪЗДАВАМЕ ДЪРЖАВНО ПРЕДПРИЯТИЕ ЗА ДЕЙНОСТТА Ѝ

Премиерът Борисов правилно е казал, започваме изграждането на държавно предприятие за опериране на ТОЛ системата.

РЕКОРДЕН БРОЙ НА ПРЕДСРОЧНО ОСВОБОДЕНИ ЗАТВОРНИЦИ ЩЕ ИМА ТАЗИ ГОДИНА

Рекорден брой на предсрочно освободените затворници ще има тази година. От началото на годината до 21 юли пуснатите от затворите, преди да са изтърпели цялото си наказание, са 632-ма.

ДЕЛОТО СРЕЩУ АКУШЕРКАТА ЕМИЛИЯ КОВАЧЕВА ПРОДЪЛЖАВА ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ

Делото на акушерката Емилия Ковачева, която е обвиняема за опит за убийство на новородено бебе, се отлага за 13 септември, тъй като все още не са готови важни за делото експертизи.

ПРОБЛЕМЪТ НЕ Е В ПУТИН, А В РУСИЯ

Новите санкции от страна на Вашингтон съм Русия доведоха до рязко влошаване на отношенията между двете страни. Такива отношнеия между Вашингтон и Москва не са наблюдавани от времето на края на Студената война.

ДОНАЛД ТРЪМП: РАСИЗМЪТ Е ЗЛО

Президентът на САЩ, който е поставен под натиск да осъди категорично проявите на белите расисти в щата Вирджиния, които завършиха с кръвопролитие, нарече расизма „зло”, а членовете на Ку-клукс-клан и неонацистите - „отвратителни”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com