Новините: Най-важното за деня, 23 януари

4428
Новините: Най-важното за деня, 23 януари
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас във вечерния информационен бюлетин най-важното от днешния 23 януари.

ВТОРО ОТЛАГАНЕ НА ДЕЛОТО "КТБ" - НЯМАЛО ГО ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ

Липсата на двама от обвинените по мегаделото "КТБ" провали отново старта на същинския процес. Става въпрос за банкера Цветан Василев, бивш собственик на КТБ с мажоритарен дял чрез дружеството си "Бромак" и Георги Христов, който е болен.

ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ ОТНОВО ИЗКАРА ГРАЖДАНИ НА УЛИЦАТА (ВИДЕО) 

ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ ОТНОВО ИЗКАРА ГРАЖДАНИ НА УЛИЦАТА (ВИДЕО)

200 организации се обединяваме за една добра кауза - да няма насилие в България. Това заяви пред Actualno.com Надежда Дерменджиева, изпълнителен директор на Българския фонд за жените, по време на мирната демонстрация в подкрепа на ратификацията на Истанбулската конвенция, която се проведе в центъра на София.

ТЪЛКУВАТЕЛНА ДЕКЛАРАЦИЯ КЪМ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ - КЛЮЧЪТ КЪМ КОМПРОМИС?

Ще е полезно да се изготви една тълкувателна декларация към Истанбулската конвенция, за да успокои онези, които все още имат притеснения за нейното тълкуване. Това заяви министърът на правосъдието Цецка Цачева на Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Истанбулската конвенция, организиран от председателя на парламента Цвета Караянчева.

Първият вот на недоверие срещу кабинета "Борисов" 3 започна вяло, в отсъствието на премиера, като именно това се превърна в централна тема в началото на дебатите.
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева представи в Брюксел целите и задачите пред Българското председателство на Съвета на ЕС на заседание на Комисията по външни работи на Европейския парламент.

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън заяви във вторник, че Русия носи отговорност заради скорошните нападения с химическо оръжие в сирийската провинция Източна Гута.
Заместник-председателят на парламентарната група на Патриотите Искрен Веселинов в свое изказване от парламентарната трибуна очерта позицията на ОП по отношение на предстоящия вот на недоверие към правителството.
Оглушителното отсъствие на министър-председателя е самопризнание за корупция. Ако не беше така, той щеше да е тук. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата за вота на недоверие. Тя посвети вота на всички хора, които не са дали подкупи.
Четири деца са съпричастни към убийството на 53-годишен бездомен мъж. Обвинение обаче има само срещу 14-годишно момче.

Американският министър на правосъдието Джеф Сешънс е бил разпитан в продължение на няколко часа миналата седмица във връзка с разследването по евентуална руска намеса на президентските избори в САЩ. Това са потвърдили от министерството на правосъдието, пише вестник The New York Times.
Лекарства, които липсват на българския пазар и нямат алтернатива, ще бъдат купувани от болниците без обществена поръчка. Това предлагат депутатите от ГЕРБ Даниела Дариткова и Данаил Кирилов с промени в Закона за обществените поръчки.

ГЛАСУВАНЕТО НА ВОТА НА НЕДОВЕРИЕ ЩЕ БЪДЕ НА 25 ЯНУАРИ

 Гласуването на вота на недоверие към кабинета "Борисов" 3 ще се проведе на 25 януари. Това обяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева от трибуната на Народното събрание.

Наистина шокиращо – така се разви мачът от четвъртфиналната фаза на най-добрия български тенисист Григор Димитров, който загуби с 4:6, 6:3, 3:6, 4:6 срещу британеца Кайл Едмънд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com