Новините: Най-важното за деня, 25 юли

6666
Новините: Най-важното за деня, 25 юли
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com ви представя най-важните новини за изминалия ден, 25 юли.

БОСИЯ ВЛЕЗЕ В ПРАВИТЕЛСТВЕНА БОЛНИЦА

Николай Колев-Босия днес е влязъл в правителствена болница. Това съобщи съпругата му пред Actualno.com. Босия е контактен, но в изклютително лошо физическо състояние. "Правят му изследвания в момента. Вкарват му електролити. Той отказва да яде каквато и да било храна. Лекарите искат да го задържат поне за няколко дена. Но той иска да си ходи", заяви съпругата му.

СИДЕРОВ АТАКУВА ФРОНТАЛНО СИМЕОНОВ - СПАСЯВАЛ РЕДНИК ЦЕКО, МОЖЕЛО ДА БЪДЕ СМЕНЕН

Внасям искане до главния секретар на Министерския съвет да представи информация кой и по каква процедура е позволил проверките по Черноморието, участвала ли е полиция в тях и защо. Това заяви лидерът на "Атака" и председател на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров.

ИКОНОМИЧЕСКАТА КОМИСИЯ ЕДИНОДУШНО ПОДКРЕПИ ПРЕЗИДЕНТСКОТО ВЕТО ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯТА

С пълно единодушие депутатите от парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм подкрепиха наложеното от президента вето върху последните промени в Закона за приватизацията и следприватизационен контрол.

МАЙКИТЕ НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ ОТКАЗАХА СРЕЩА С БИСЕР ПЕТКОВ

Майките на деца с увреждания от палатковия протестен лагер пред Народното събрание отказаха поканата за среща със социалния министър Бисер Петков, която той им отправи вчера по последните промени в проектозакона за хората с увреждания. Родителите са недоволни от палатката, която Националнопредставените организации на хора с увреждания разпънаха до тяхната - надпис "Реформа - да, но не така". Междувременно стана ясно, че за втората палатка има разрешение от общината до 5 август от 9.00 до 17.00 часа.

"От вчера сме подложени на страшен психологически тормоз. Започнаха да прииждат мускулести момчета с бели фланелки, а с тях и някой друг човек с увреждания. Те нямат право да бъдат тук. Имат съгласувателно разрешително, което е от другата страна на НС. Призоваваме някой орган в тази държава да се намеси", каза Вера Иванова, майка на дете с увреждане.

"РОСАТОМ" НИ ДАВАЛА ПРЕПОРЪКИ ЗА АЕЦ "БЕЛЕНЕ", НИКЪДЕ ПО СВЕТА НЕ БИЛО БЕЗ ДЪРЖАВНО УЧАСТИЕ

Истината е, че никъде по света такива големи енергийни проекти не се осъществят без участието на държавата. Друг е въпросът какво решение ще вземе съответната страна. Това заяви първият заместник-генерален директор на "Росатом" и председател на Управителния съвет на Световната ядрена асоциация (WNA) Кирил Комаров по отношение на проекта АЕЦ "Белене". Комаров е в България за представянето на извършените дейности по удължаване живота на VI блок на АЕЦ "Козлодуй".

НА НИВО КОМИСИЯ: ПРИЕХА НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ ПРОМЕНИТЕ СРЕЩУ ФУТБОЛНОТО ХУЛИГАНСТВО

Вътрешна комисия прие на второ четене промените срещу футболното хулиганство.

ЕРДОГАН ЛИ Е НОВОТО ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ЗА ТУРЦИЯ?

Предстоящ проектозакон в Турция повишава страховете, че президентът Реджеп Тайип Ердоган ще увеличи още повече своята хватка върху страната, след като новата политическа система вече разширява неизмеримо властта му.

ГРЪЦКИ ОГНЕБОРЦИ: ЛИПСАТА НА АВАРИЕН ПЛАН СТОИ ЗАД ГОЛЕМИЯ БРОЙ ЖЕРТВИ НА ПОЖАРИТЕ

Служители в противопожарните служби и пенсионирани пожарникари сочат зле подготвения държавен механизъм и липсата на авариен план като основните причини зад трагедията в Източна Атика. Те категорично отхвърлят предположенията на правителствени представители за умишлен палеж, целящ да дестабилизира страната.

И ОТ ТУРЦИЯ ОБЖАЛВАХА ПОРЪЧКАТА ЗА 400-ТЕ ЛИНЕЙКИ

Тежка артилерия от Турция пуснаха срещу поръчката на здравното ни ведомство за доставка на 400 нови линейки, които трябва да бъдат разпределени между центровете за спешна помощ в България.

БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПОИСКА ОФЕРТИ ЗА ИЗТРЕБИТЕЛИ ОТ СЕДЕМ ДЪРЖАВИ

Българското Министерство на отбраната смята да изпрати до седем държави запитване/ искане за предоставяне на оферти за доставка на 16 нови или втора ръка модернизирани изтребители на стойност 1.8 млрд. лв. Това става ясно от публикуван в сряда от ведомството актуализиран проект за инвестиционен разход за придобиване на нов тип боен самолет, който бе одобрен от Народното събрание на 8 юни 2018 г.

НА МАРС ОТКРИХА ВОДА В ТЕЧНО СЪСТОЯНИЕ

Революционен научен пробив - астрономи са открили убедителни доказателства, че на Марс има вода в течно състояние. Става въпрос за езеро с диаметър около 20 км, което се намира под повърхността на ледения слой, покриващ южния полюс на Червената планета.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 12 май 2024 г.

Прогноза за времето - 13 май 2024 г. (понеделник)

Седмична прогноза за времето за 13-19 май 2024 г. (ГРАФИКА)

Кой има имен ден днес, 12 май, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 12 май, 2024 г. (неделя)

Новинитe: Най-важното за деня, 11 май

Хаос, гафове и протести: новата транспортна схема в София

Пренасят тленните останки на цар Фердинанд в София

БДЖ с важни новини: Ето къде и какви са промените във влаковете от 13 май

Коментар №3 на седмицата: Лидерските битки за София: Добро наместване, но кофти Фън шуй

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество