Новините: Най-важното за деня, 28 февруари

3600
Новините: Най-важното за деня, 28 февруари
Снимка: Getty Images/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com представя вечерния информационен бюлетин, посветен на акцентите от днешния 28 февруари (четвъртък).

ИЗВОДИТЕ ОТ СРЕЩАТА МЕЖДУ ТРЪМП И КИМ - ОТСТЪПКИ САМО ПРИ ВЗАИМНА ИЗГОДА

Срещата на американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския лидер Ким Чен Ун в Ханой приключи без постигане на споразумение за денуклеаризацията на КНДР.

ЦВЕТАНОВ: ЩЕ ОТХВЪРЛИМ ВЕТОТО НА ПРЕЗИДЕНТА ВЪРХУ ИЗБОРНИЯ КОДЕКС

Припомняме, че след съвещание в стаята на „Обединени патриоти“ в Народното събрание, партиите от управляващото мнозинство решиха да прегласуват текстовете в Изборния кодекс, върнати за ново разглеждане от държавния глава, но след това да предприемат нова законодателна инициатива за връщане на стария праг при преференциите, чието завишаване предизвика обществено недоволство.

КОМИСИЯ НА ООН ДЕ ФАКТО ОБВИНИ ИЗРАЕЛ В ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО

Има доказателства, че Израел е извършил престъпления срещу човечеството в реакцията си срещу протестите в Ивицата Газа през 2018 година, тъй като снайперисти са се целили в деца, здравни работници и журналисти, показва проучване на ООН.

НАЙ-ЧЕСТО МОБИЛНИ ОПЕРАТОРИ И БАНКИ ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ С ЛИЧНИТЕ НИ ДАННИ

Народното събрание прие Годишен отчет за дейността на Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) за 2018 г. Анализът на постъпилите в КЗЛД жалби показва, че Комисията е сезирана с над 784 жалби, подадени от физически лица с твърдения за нарушения на правата им при обработване на личните им данни. За сравнение през миналата година жалбите са били не повече от 480 броя.

СЪДЪТ ОСТАВИ В АРЕСТА УБИЕЦА ОТ ВАРНА

Съдът във Варна реши да остави за постоянно в ареста задържания за жестокото убийство на съпругата си. Борислав Николов беше арестуван, след като преби до смърт 40-годишната си жена. От обвинението поискаха най-тежката мярка с аргумента, че Борислав може да се укрие.

МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ

Медицинските сестри обявиха, че ще излязат на протест, въпреки срещата в Министерски съвет между съсловните организации, премиера Бойко Борисов и здравния министър Кирил Ананиев. Това заяви пред bTV медицинската сестра Веселина Ганчева.

МАРИЯ ГАБРИЕЛ: ЩЕ СЛЕДИМ РЕКЛАМАТА В ИНТЕРНЕТ

За последния месец Google е премахнал на 46 хил. рекламни профили в ЕС. Това съобщи пред bTV еврокомисарят Мария Габриел относно борбата с дезинформацията.

ВЪЗОБНОВИХА ТЪРГА ЗА БЪЛГАРСКАТА ЧАСТ ОТ "ТУРСКИ ПОТОК"

„Булгартрансгаз” възобнови процедурата и удължи срока за подаване на оферти по спрения търг за строежа на газовата връзка със Сърбия, която е част от българския участък на газопровода „Турски поток“. Стойността на поръчката е е 2.286 млрд. лева без ДДС.

НАКАЗАНИЕ И ГЛОБА ПОЛУЧИ ОХРАНАТА НА ПРЕЗИДЕНТСКАТА СЪПРУГА

Дисциплинарно наказание получи началникът на охраната на първата дама Десислава Радева. Това потвърдиха пред Нова телевизия от НСО. Припомняме, че през ноември миналата година гражданин снима разправия между охраната на Десислава Радева и полицаи - заради пътно нарушение. Кортежът на президентската съпруга влязъл в насрещното по столичната улица "Фритьоф Нансен". Тогава последва проверка в НСО.

ОФИЦИАЛНО: ЦСКА С ИЗКУШАВАЩА ОФЕРТА ЗА БЕРБАТОВ

ЦСКА е поканил бившата си звезда Димитър Бербатов да започне работа в клуба. На нападателя му е предложено не да играе, а да заеме длъжността "помощник-треньор". Липсва яснота дали големият футболист е дал отговор и възнамерява ли да обмисли офертата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

След поредния протест: Започва ремонт на водопровода на село Брестовица

Прогноза за времето - 18 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 17 април 2024 г.

Искат почти двойно поскъпване на таксата за личните карти

Адвокатът на Живко Коцев: Ще докажем, че е невинен (ВИДЕО)

Д-р Николай Василев: Нужна е промяна в структурата на обществото (ВИДЕО)

50% по-изгоден пазар за Великден до 21 април

4 салона за красота в София за перфектна визия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com