Новините: Най-важното за деня, 4 март

5137
Новините: Най-важното за деня, 4 март
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com представя вечерния информационен бюлетин, посветен на акцентите от днешния 4 март (понеделник).

КАКВО ОБСЪДИХА "НА ЧЕТИРИ ОЧИ" МЕДВЕДЕВ И БОРИСОВ - ТРЯБВА ДА ЧЕТЕМ МЕЖДУ РЕДОВЕТЕ

"Не трябва да допускаме отново неприятния случай с Южен поток. По отношение на Турски потоко ще искаме гаранции за реализацията му от ЕС." Това заяви министър-председателят на Руската федерация Дмитрий Медведев след срещата си с премиера Бойко Борисов в Министерски съвет. "Двустранният търговски стокообмен преди наложените от ЕС рестрикции беше около 5 млрд. долара, сега е 3 млрд. долара", заяви на пресконференцията Дмитрий Медведев.

РАДЕВ: ИСКАМЕ ОБЩИ ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТИ С РУСИЯ, НО САМО АКО СА ИЗГОДНИ ЗА БЪЛГАРИЯ

"България може да задълбочи стратегическото си партньорство с Русия в областта на енергетиката, но за тази цел трябва да се изпълнят конкретни условия, сред които е и проектите да са изгодни за нашата страна." Това подчерта президентът Румен Радев в началото на срещата си с руския премиер Дмитрий Медведев на „Дондуков” 2. "Въпреки различията по двустранни и международни въпроси, между народите на България и Русия съществуват дълбоки исторически, духовни и културни връзки, устояли на изпитанието на времето и неподвластни на политическата конюнктура", заяви Радев.

"РОСАТОМ" Е ГОТОВА ДА ДОСТРОИ АЕЦ "БЕЛЕНЕ" В КРАТКИ СРОКОВЕ

Държавната руска корпорация „Росатом“ е готова наравно с други претенденти да участва в конкурса за възобновяване на строителството на атомната централа „Белене“ в България и е способна да завърши изграждането на този обект в кратки срокове. Това заяви пред журналисти първият заместник-ръководител на руската правителствена администрация Сергей Приходко, предаде ТАСС. "Сега ние виждаме конструктивната нагласа на настоящото българско правителство, което има намерение да даде рестарт на съоръжението АЕЦ „Белене“. Руската компания е готова наравно с други компании да участва в конкурсните процедури", каза Приходко.

БОРИСОВ ПОСРЕЩНА МЕДВЕДЕВ С ДЪРЖАВНИ ПОЧЕСТИ, ГРАЖДАНИ - С ПЛАКАТИ

С официално посрещане на пл. „Свети Александър Невски“ започна визитата на председателя на правителството на Руската федерация Дмитрий Медведев у нас, предаде БГНЕС. На церемонията Медведев бе посрещнат от българския премиер Бойко Борисов, по чиято покана той идва на двудневно официално посещение в страната ни.

ПОВЕЧЕТО МАКЕДОНЦИ СА С ПОЛОЖИТЕЛНО МНЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ

Близо 59% от македонските граждани имат положително отношение към България. Това показва проучване на общественото мнение в страната, проведено за "Сител ТВ", предаде БНТ. Отношението на македонските граждани към техните съседи е различно. Преобладаващо е положителното мнение за Сърбия (78.6%), България (58.8%) и Гърция (55.7%).

САЩ И КИТАЙ ЗА БЛИЗО ДО ПОСТИГАНЕТО НА ТЪРГОВСКА СДЕЛКА

САЩ и Китай са близко до постигането на важна търговска сделка, с която и двете страни ще смъкнат митата, които вдигнаха заради търговската война. Преговорите между държавите постигнаха прогрес и финалното споразумение е близо, твърдят от The Wall Street Journal, като цитират източници и от двете страни.

БЪЛГАРИЯ Е СРЕД НАЙ-НЕТОЛЕРНТНИТЕ СТРАНИ, СПОРЕД АМЕРИКАНСКО ПРОУЧВАНЕ

Сред най-нетолератните страни в ЕС е наредена България, според проучване на Университета на Невада, събрало данни от допитвания, обхванали общо 450 хил. души в 100 страни. Още по назад от нас в класацията на европейските държави са наредени единствено Литва, Естония, Румъния и Чехия, цитира проучването в. Сега.

ВОКАЛИСТЪТ НА THE PRODIGY КИЙТ ФЛИНТ БЕШЕ НАМЕРЕН МЪРТЪВ

Фронтментът на The Prodigy Кийт Флинт е починал на 49-годишна възраст. Тялото на певецът е било открито в дома му в Дънмоу, Есекс, предаде Independent. Пред британския The Sun полицията от Есекс обясни, че сигналът към спешните случаи е бил подаден малко след 8 часа тази сутрин.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Амнести Интернешънъл: Медиите се сблъскват със заплахи, тормоз и кампании за очерняне

Прогноза за времето - 24 април 2024 г. (сряда)

Най-важните новини за деня: 23 април 2024 г.

Ограничават движението в тунела „Траянови врата“ на АМ „Тракия“

Кога започва ремонтът на Дунав мост при Русе?

Професия „Мениджър клиенти “ - следващо ниво на фитнес клуб от ново поколение

АЕЖ настоява МВР да публикува всички видеозаписи от случая с журналиста Димитър Стоянов

Как веганите си набавят витамин В12? (ВИДЕО)

Времето утре - 24 април 2024 г.

Стачка бави пощенските пратки в Белгия

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com