Новините: Най-важното за деня, 4 септември

8490
Новините: Най-важното за деня, 4 септември
Снимка: БГНЕС

Редакционният екип на Actualno.com събра за вас акценти от най-важните събития през изминалите 24 часа във вечерния информационен бюлетин.

ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ: ПРОКУРАТУРАТА МЕ ИЗНУДВАШЕ ЗА 15 МИЛИОНА ЕВРО

Обвиняемият за източването на КТБ бивш нейн мажоритарен акционер Цветан Василев обяви, че откакто е в Булград е бил рекетиран от българската прокуратура за 15 млн. евро.

ЦВЕТАН И АНТОАНЕТА ВАСИЛЕВИ: ЗАЩО ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР ОТГОВАРЯ, КОГАТО ПИТАМЕ ПРЕЗИДЕНТА

Аз не съм бил част от мафията, на мен ми се е налагало да предпазвам банката и инвестициите от техния рекет, тъй като аз съм рекетиран от 2009 г. насам непрекъснато. Това също заяви по-късно днес банкерът в изгнание по отношение на фалита на Корпоративна търговска банка (КТБ) и обвиненията срещу него и семейството му в ексклузивно интервю пред Люба Кулезич в ефира на BIT.

ООН ОСЪДИ ЯДРЕНАТА ПРОГРАМА НА СЕВЕРНА КОРЕЯ, НО ИЗКЛЮЧИ ВОЙНА С НЕЯ

На започналото заседание на Съвета за сигурност на ООН за ядрената програма на Северна Корея страните представиха позициите си. Въпреки известни различия, налага се впечатлението за неприемливост на военното решение на въпроса, макар всички да осъждат действията на КНДР.

ДИРЕКТОРЪТ НА СМГ Е УВОЛНЕН

Директорът на Софийската математическа гимназия (СМГ) Антони Стоянов беше уволнен. Заповедта за отстраняването му от поста му беше връчена от представители на столичното Районно управление по образованието (РУО).

РАЗУЗНАВАНЕТО НИ ЗАСЯКЛО ОПИТИ ЗА ЗАСТРАШАВАНЕ НА СИГУРНОСТТА В СТРАНАТА

От началото на годината Държавна агенция “Разузнаване” (ДАР) е придобила изпреварваща информация относно: действия, създаващи рискове и заплахи за суверенитета, териториалната цялост на България и единството на нацията, застрашаващи политическата и икономическата сигурност на страната.

БОРИСОВ ОБЕЩА ПОВЕЧЕ ИНВЕСТИЦИИ В СЕВЕРОЗАПАДА БЛАГОДАРЕНИЕ НА "ХЕМУС"

Все повече инвеститори ще идват и в Северозапада, защото има ли път, идват инвеститори. Това обеща премиерът Бойко Борисов.

СИМЕОНОВ ИСКА ЗАБРАНА НА ВСЯКАКВИ ПРЕМЕСТВАЕМИ ОБЕКТИ В КУРОРТИТЕ

Вицепремиерът Валери Симеонов поиска в Закона за Черноморското крайбрежие и в Закона за туризма да бъде включена забрана на поставянето на всякакви преместваеми обекти на територията на националните ни курорти.

ВСС ГОТВИ УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ С ДО 7%

Висшият съдебен съвет готви актуализация на заплатите на магистрати и служители. С колко обаче ще е тя, тепърва ще се обсъжда в двете колегии на съвета, а окончателното решение ще се вземе от Пленума на ВСС на 14 септември.

БАБХ: САМО ПРИ НЕПОСРЕДСТВЕН РИСК ЗА ЗДРАВЕТО СЕ ПУБЛИКУВАТ ИМЕНАТА НА ФИРМИТЕ С ПРОДУКТИ ПОД ВЪЗБРАНА

Само в случаи, когато има непосредствен риск за здравето на хората, тогава се публикуват имената на фирмите, чиито продукти са под възбрана.

ДИМИТЪР ГЛАВЧЕВ: ГЕРБ НЯМА ДА НАПРАВИ КОМПРОМИС С ЕФЕКТИВНОСТТА НА АНТИКОРУПЦИОННИЯ ЗАКОН

ГЕРБ няма да направят компромис с това антикорупционният закон да е ефективен. Колегите от БСП предлагат шефът на тази агенция да се избира от президента, заяви председателят на парламента.

ОТНОСНО РАВНИТЕ ЗАПЛАТИ В ЕС ДЖАМБАЗКИ ДАДЕ ПРИМЕР ЗА НЕСПРАВЕДЛИВОСТ С ПРЕВОЗВАЧИТЕ

Има Европейска гражданска инициатива за събиране на достатъчен брой подписи, с които да бъде предоставено на вниманието на Европейската комисия въпросът за еднакви заплати в България и в Европейския съюз. Това заяви Ангел Джамбазки.

ОЦЕНКИ В ГЕРМАНИЯ И ПО СВЕТА: МЕРКЕЛ СЕ СПРАВИ С ШУЛЦ В ТЕЛЕВИЗИОННИЯ ИМ ДЕБАТ

Според социологическо проучване на ARD 55% от гледалите дебата подкрепят Меркел, а 35% - Шулц.

НЕВЕРОЯТНО - ОТ ЯНУАРИ ДО ЮНИ ИМА ПЕТ ПЪТИ ПО-МАЛКО ПЕНСИОНИРАНИ ВОЕННИ И ПОЛИЦАИ

Във втората година, откакто действа пенсионната реформа, резултатите за Държавното обществено осигуряване са по-открояващи се - за първи път от три години насам хората, които излизат в пенсия, са по-малко.

МИЛИОННИ ГЛОБИ СЕ ПРЕДВИЖДАТ В ЗАКОНОПРОЕКТА ЗА БОРБА С ПРАНЕТО НА ПАРИ

Ако има системни нарушения по текстове в подготвяния нов Закон за мерките срещу изпирането на пари, може да бъдат налагани глоби до 10 млн. лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com