Новините: Най-важното за деня, 6 август

4047
Новините: Най-важното за деня, 6 август
Снимка: iStock

Екипът на Actualno.com представя основните акценти в новините от днешния 6 август, четвъртък.

Най-младата жертва на коронавируса в България - защо всъщност си отиде от този свят?

Всичко с Христо се развива през юли месец. Около седмица след началото на месеца, той се почувствал зле, вдигнал температура. По телефона личният му лекар предписал антибиотик, но нямало резултат, след това познат доцент дал съвет за друг антибиотик – и това не помогнало.

Протестите: Ден 29 – „Оставки!“ и „Уличен университет за справедливост“

На 29-ия пореден ден на протести в София, демонстрантите се събраха отново в „триъгълника на властта“. Блокадата в палатковите лагери продължава на Орлов мост и пред Ректората на Софийския университет "Свети Климент Охридски", където пето денонощие са белият микробус на майките от инициативата "Системата ни убива" и петнайсетина палатки.

От партия "Възраждане" влязоха в Съдебната палата, за да връчат оставката на Гешев (НА ЖИВО)

От партия "Възраждане" търсят главният прокурор в Съдебната палата, за да му връчат оставката, стана ясно от видео на лидера на партията Костадин Костадинов.

Валери Симеонов: Правителството остава, премиерът - също

„Министър-председател остава Бойко Борисов. Няма други варианти пред нас. Имаме работа за вършене и в парламента, и в изпълнителната власт", категоричен беше Симеонов.

Доц. Кунчев заговори за COVID болница, в Благоевград натискът от коронавируса става сериозен

"Системата като цяло ще се справи, но това цяло не върши работа за тези, които са на зор сега. Ако трябва, ще оборудваме цяла болница за COVID-19, но проблемът е в персонала", подчерта д-р Кунчев пред БНТ.

Ангелов: Внасяме стратегията за психично здраве в Министерския съвет

„Страната ни трябва да има дългосрочна политика по отношение психичното здраве на българските граждани – такава е начертана в проекта на Националната стратегия за психично здраве, която е с хоризонт до 2030 г. Предстои да я разгледаме на ръководство на МЗ и да я придвижим към Министерски съвет. Важно е в кратки срокове тя да стане факт и работата по разписаните в документа дейности да започне“. Това подчерта министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов.

Близо до морския сарай на Доган - уникален обект за спортно-развлекателна дейност

Обект за спортно-развлекателна дейност – това е описанието на четириетажна сграда, изникнала точно на границата на плаж „Росенец Север“.

Пиарът на ГЕРБ обясни за напрежението от вчера на партийната конференция (ВИДЕО)

Пиарът на партията посочи, че на конференцията са присъствали симпатизанти на ГЕРБ, подадени по списък от областните структури. Никола Николов разясни какво се е случило вчера по повод напрежението и посъветва хората да не гледат стоп кадри, а цялото излъчване на конференцията.

Коронавирусът променя психиката ни

Психо-емоционалното състояние на хората, в чиито семейства има положителни случаи на COVID-19, често пъти се травмира силно заради случилото се. Това каза психологът и психотерапевт Бисера Борисова.

Хаджигенов: Пеевски овладя всички силови структури

Бухалката Гешев е в ръката на човек в Министерския съвет. Това е причината за искането за оставка на целия кабинет, посочи още Хаджигенов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com